Asociacija "Mano miestas Klaipėda" sukvietė į sueigą Vilties centre

Asociacija "Mano miestas Klaipėda" sukvietė į sueigą Vilties centre

Pirmoji šiemet Asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ sueiga vasario 1-ąją klaipėdiečius, esamus ir naujus organizacijos narius, pakvietė pažinčiai su Švento Pranciškaus onkologijos centru, jo veikla bei žmonėmis, kūrusiais ir puoselėjančiais šią unikalią vietą.

Teigiama, jog negailestingą vėžio diagnozę kasmet Lietuvoje išgirsta maždaug 18 tūkst. žmonių. Švento Pranciškaus onkologijos centras, jo kūrėjų sumanymu, turi tapti ta vieta, kurioje susirgęs žmogus turi susigrąžinti viltį, ramybę, praturtinti savo kasdienybę naujomis patirtimis bei emocijomis, teikiančiomis stiprybės grumtis su užklupusia liga. Žmonės, radę čia užuovėją, nusiraminimo bei vilties ieško ir per maldą, ir per kūrybą, ir per dvasines meditacijas. Sveikindamas svetingai duris atvėrusio centro bendruomenę Asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ prezidentas Gintaras Bendžius pažymėjo, jog ši vieta yra geriausias įrodymas, kaip geri ir nesavanaudiški sumanymai, įdėjus darbo bei sutelkus žmones, virsta kūnu. Anot jo, Šv. Pranciškaus onkologijos centras neatsitiktinai tapo asociacijos socialiniu partneriu, abi organizacijos savo veiklą grindžia tomis pačiomis vertybėmis – vienyti žmones geriems darbams bendruomenės labui.

Vilties miesto viziją susirinkusiesiems pristatė Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno vyresnysis, brolis kun. Benediktas Jurčys. Šį centrą nuo idėjos iki dabartinės būklės kantriai auginęs klaipėdiškis dvasininkas ir toliau neketina sustoti, nes, anot jo, prasmė yra kurti ne dėl savęs, bet dėl artimo, o galutinis tikslas – Klaipėda – Vilties miestas.

Sueigos svečiai turėjo galimybę ne tik apžiūrėti Onkologijos centro patalpas, įspūdingą koplyčią, bet ir išgirsti čia esančių vargonų muzikos.

Renginyje pasveikinti nauji Asociacijos“Mano miestas Klaipėda“ nariai, jiems įteikti narystę organizacijoje liudijantys ženkleliai, kuriuos prieš tai pašventino brolis Benediktas Jurčys. Pasirašytos bendradarbiavimo sutartys su naujais socialiniais partneriais – Lietuvos aukštąja jūreivystės mokykla bei VšĮ „Nesavanaudiškos lyderystės institutas“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder