Atlikėja ir choreografė Annelie Virkberg: „Myliu teatrą ir gyvenimą“

Atlikėja ir choreografė Annelie Virkberg: „Myliu teatrą ir gyvenimą“

Vasario 14 d. į spalvingą šv. Valentino dienai skirtą renginį „Sapnai apie Brodvėjų“ mylinčius ir meilės vis dar ieškančius kviečia Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras. Teatro žiūrovų laukia ypatinga staigmena – dviejų dalių teatralizuotame koncerte publika turės galimybę išgirsti žavingos švedų kilmės miuziklų aktorės, atlikėjos ir choreografės Annelie Virkberg pasirodymą. Ištraukas iš ryškiausių pasaulio miuziklų Meilės dieną A. Virkberg atliks drauge su teatro orkestru, solistais, choro daininkais ir baleto šokėjais.

Savo pirmąjį vaidmenį miuzikle „Smuikininkas ant stogo“ A.Virkberg sukūrė dar būdama septyniolikos. Kaip choreografė ji debiutavo David De Silvos kino filmo motyvais S.Margosheso ir J.Levy sukurtame miuzikle „Fame“ („Šlovė“) ir Johnatano Larsono roko miuzikle „Rent“ („Nuoma“), kurie buvo pastatyti Stokholmo „Alströmmer“ teatre. „Miuziklas „Rent“ Švedijoje sulaukė milžiniškos sėkmės. Iki šiol jis – mano mėgstamiausias“, – sako A.Virkberg.

Be teatro scenos Švedijoje A.Virkberg dirba ir su populiariosios muzikos atlikėjais – ruošia juos pasirodymams, filmavimams tiesioginiame televizijos eteryje.

Paklausta, kuo ją taip žavi miuziklai, A.Virkberg atsakė: „Miuziklas labai artimas kino filmui, tik vaizdą teatro scenoje papildanti muzika turi unikalią savybę sustiprinti įspūdį, jausmus, padaryti juos dar intensyvesnius. Kai stoviu scenoje, muziklų melodijos, tekstai ir šokiai įtraukia taip, jog, rodos, kaskart pati išgyvenu kuriamo personažo istoriją.“

„O ir realiame gyvenime esu, kaip Serena iš miuziklo „Šlovė“, – prisipažįsta A.Virkberg, – mylinti teatrą ir gyvenimą, kartais nepasitikinti savimi, bet aistringa svajoklė ir „nepagydoma“ romantikė.“

Pasak šv. Valentino dienai skirto teatralizuoto koncerto režisierės Rūtos Bunikytės, „Sapnai apie Brodvėjų“ žiūrovams neprimins amerikietiško miuziklo kopijos. Tačiau svarbiausi jo elementai – vaidyba, dainavimas ir šokis – neabejotinai išliks. Koncerte skambės visiems gerai žinomų miuziklų ištraukos, kurias sujungė įkvepianti siužeto linija.

„Kiekvienas aktorius, dainininkas, šokėjas kasdien susiduria su įvairiais uždaviniais. Tačiau pagrindinis visų mūsų tikslas – pranokti save. Tai ir yra mūsų sapnas apie Brodvėjų“, – sakė R.Bunikytė.

Dviejų dalių teatralizuotame koncerte klausytojai išgirs ištraukas iš J.Kanderio miuziklo „Kabaretas“, W.Hermo „Hello, Dolly“, C.Colemano „Mieloji Čariti“, F.Loesserio „Kaip daryti karjerą“, R.Paulo „Sesuo Kerė“, C.Porterio „Bučiuok mane, Kete” ir kitų kūrinių. Scenoje pasirodys teatro orkestras, solistai, choro dainininkai ir baleto šokėjai.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder