Daugiausiai pasaulyje gastroliuojanti baleto trupė džiugins išrankiausią publiką

Daugiausiai pasaulyje gastroliuojanti baleto trupė džiugins išrankiausią publiką

Didžiųjų metų švenčių proga baleto gerbėjai Lietuvoje galės gėrėtis nepakartojamu Piotro Čaikovskio „Gulbių ežeru“, kurį publikai dovanos daugiausiai pasaulyje gastroliuojanti „Maskvos miesto baleto“ trupė. „Maskvos miesto baleto“ pasirodymai vyks: gruodžio 28 d. Marijampolės Kultūros centre, gruodžio 29 d. „Švyturio“ arenoje Klaipėdoje, gruodžio 30 d. „Žalgirio“ arenoje Kaune, o Naujųjų Metų išvakarėse, gruodžio 31 d., „Pramogų arenoje“ Vilniuje.

„Lietuvos publika turi išlavintą skonį, domisi teatru, šokiu ir baletu. Mums ypač malonu rengti pasirodymus ten, kur susirenka atidūs ir baletui jautrūs žiūrovai. Jiems dovanosime gulbių šokį, kurį atliks mūsų trupė“, ─ gausiomis gastrolėmis mūsų šalyje džiaugiasi „Maskvos miesto baleto“ vadovas Viktoras Smirnovas-Golovanovas.

1988 m. įkurtas „Maksvos miesto baletas“ yra pirmoji privati baleto trupė, kuri nėra išlaikoma valstybės. Veiklą pradėjusi žlungant tarybiniam režimui, šiandien „Maskvos miesto baletas“ yra viena sėkmingiausia ir daugiausiai gastroliuojanti baleto meistrų trupė pasaulyje. Kasmet šimtus pasirodymų surengiantis kolektyvas savo šokio precifika ir jausmingumu jau keletą dešimtmečių žavinti ne tik griežtus šokio meno ekspertus, bet išrankų skonį turinčius žiūrovus. Naujųjų metų išvakarėse mūsų šalies publiką svečiai iš Rusijos stebins įmantriais kostiumais, scenografija bei nepriekaištingu šokiu.

„Maksvos miesto baleto“ trupėje yra daugiau nei 50 baleto šokėjų, iš kurių daugelis yra baleto vadovo V.Smirnovo-Golovanovo žmonos, garsiosios primabalerinos, Liudmilos Narubasenko mokiniai. Dauguma šokėjų yra iš geriausių Rusijos ir Ukrainos baleto mokyklų. Klasikinį baletą laikydamas svarbia pasaulinės kultūros paveldo dalimi, V.Smirnovas-Golovanovas su žmona siekia jį puoselėti ir pristatyti kiek galima platesniam žiūrovų ratui, neaplenkiant ir jaunosios kartos, kuri dar tik pradeda pažintį su šokio menu.

Baleto gerbėjų ypatingai vertinamas „Gulbių ežeras“ yra rusų kompozitoriaus Piotro Čaikovskio baletas, sukurtas pagal Vladimiro Begičevo ir Vasilijaus Gelcerio libretus. Spektaklio premjera įvyko 1877 m. kovo 4 d. Maskvos Didžiajame teatre. Originalaus pastatymo pagal P.Čaikovskio muziką autorius – Julijus Rezingeris. Pirmąja Odetos partijos atlikėja buvo Polina Karpakova. Nors egzistuoja daug pastatymo versijų, absoliuti dauguma baleto trupių pripažįsta Marijaus Petipo ir Levo Ivanovo muzikinę ir choreografinę interpretaciją. Ji buvo sukurta ir pirmą kartą parodyta 1895 m. sausio 15 d. Sankt Peterburgo „Marijos teatre“.

„Maksvos miesto baleto“ trupės repertuaras yra išskirtinai didelis, jame yra spektakliai „Karas ir taika“, „Žizel“, „Don Kichotas“, „Pelenė“, „Romeo ir Džiuljeta“, „Miegančioji gražuolė“, „Spragtukas“ ir daugelis kitų. Pirmąjį savo spektaklį užsienio publikai trupė pristatė tolimojoje Korėjoje. Vėliau „Maskvos miesto baletas“ surengė sėkmingas gastroles Belgijoje, Vokietijoje, Olandijoje, Airijoje, Didžiojoje Britanijoje, Hong Konge, Egipte, Izraelyje, Japonijoje, Kinijoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose. „Maksvos miesto baletas“ šoko daugelio šalių publikai, o Didžiojoje Britanijoje parodė rekordinį spektaklių skaičių (daugiau nei 800).

Išskirtines „Maskvos miesto baleto“ gastroles Lietuvoje organizuoja didžiausia Vidurio ir Rytų Europoje koncertinė agentūra „Makroconcert“. Bilietus platina BILIETAI LT.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder