Išskirtinis baltiškasis duetas Klaipėdos etnokultūros centre

Išskirtinis baltiškasis duetas Klaipėdos etnokultūros centre

2015 m. spalio 21 d. 18.00 val. Klaipėdos etnokultūros centre (Daržų g. 10) savo muzika, išskirtinėmis tradicinių instrumentų improvizacijomis dalinsis viešnia iš Latvijos Laima Jansone ir Saulius Petreikis (Vilnius). Muzikinės scenos užkulisiuose susipažinę atlikėjai pirmą kartą muzikuos drauge.  

Laima Jansone – latvių tradicinio instrumento kuoklių grojimo virtuozė, profesionali ir išskirtinė atlikėja gerai žinoma savo gimtojoje šalyje. Laimos pasirodymai stebina ir žavi netikėtomis improvizacijomis, kuriose susijungia ramūs pasikartojantys ir impulsyvūs nenuspėjami garsai. Skambinant kuoklėmis – jų pusseserėmis galima laikyti lietuvių kankles, estų kaneles, suomių kanteles – atlikėja susieja autentiškumą ir šiuolaikiškumą. Neatkartojamos kompozicijos – tarsi tylus laukimas arba gaivališkas  sprogimas.

Nuo 2011 m. L. Jansone debiutiniu albumu „Sidabras“ pradėjusi profesionalios muzikantės ir kompozitorės karjerą yra kviečiama pasirodyti: Danijoje, Italijoje, Belgijoje, Australijoje, Norvegijoje ir kitose užsienio šalyse. Atlikėja reguliariai rengia pasirodymus ir didžiosiose Latvijos scenose. Užkulisiuose susipažinę L. Jansone ir Saulius Petreikis negalėjo nuspėti, jog jie kartu gros klaipėdiečiams.

S. Petreikis – žinomas Lietuvoje multiinstrumentalistas, charizmatiška asmenybė pritraukianti dėmesį ir verčianti ištempti ausis. Muzikantas dalyvaujantis įvairiuose folkloro, džiazo, dainuojamosios poezijos projektuose žavi nuoširdumu, kūrybiškumu ir giliu muzikos pojūčiu. Muzikuodamas įvairiais instrumentais Saulius nuolat ieško naujų skambesių, eksperimentuoja sujungdamas skirtingų instrumentų grojimo technikas ir garsus.

Klaipėdos etnokultūros centre pirmą kartą Laima Jansone ir Sauliaus Petreikis improvizuos duetu.

Kviečiame ateiti ir išgirsti.

Tai projekto „ETNOREIDAS“, dalinai finansuojamo Lietuvos kultūros tarybos, renginys.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder