Kalėdų Senelio namelyje vyks aktorių atranka

Kalėdų Senelio namelyje vyks aktorių atranka

Gruodį Klaipėdos lėlių teatre per šventiniam laikotarpį tradiciškai apsigyvena Kalėdų Senelis. Duris į savo namelį jis atvers jau rytoj, gruodžio 7 d.

Mums pavyko prasmukti į Klaipėdos lėlių teatrą prieš keletą dienų, trumpai pasišnekučiuoti su Kalėdų Seneliu ir šį bei tą sužinoti.

Kalėdų Seneli, atvykstate į Klaipėdos lėlių teatrą jau daugiau kaip dešimt metų ir kasmet atnešate vis kitą žinią. Kokia jūsų žinutė klaipėdiečiams palydint 2019 metus?

Šiais metais, kaip ir kasmet, klaipėdiečiams ir tiems, kurie Klaipėdoje svečiuojasi per šventes, siunčiu kuo daugiau šilumos, jaukumo, gerumo, raginu visus susirinkti būrin, draugiškai susėsti prie Kūčių stalo, pasidalinti ramybe, ragauti patiekalus ir nepamiršti, kad namuose yra televizorius... Kad televizoriaus žiūrėjimas būtų prasmingas, kad žiūrėdami televizorių bendrautumėte vieni su kitais, svarbu pasirinkti, ką žiūrėti.

Kalėdų Seneli, ar tik nebūsite šiais metais Klaipėdos lėlių teatre televizijos programos konsultantu ar sudarytoju?

Ar nežinojote, kad Kalėdų Senelis yra kino žvaigždė? Aš filmuojuosi filmuose, televizijos laidose ir net reklamose visame pasaulyje. Tai dar ne viskas - aš esu didelis kino aistruolis ir paslapčia kuriu kiną.

Oho! Kokį kiną renkatės?

Prasmingą kiną, kuris sušildo sužvarbusią širdį, pralinksmina, kai liūdna. Man patinka visi kino žanrai: komedijos ir siaubo filmai, animacija ir dokumentika, ypač dokumentiniai filmai apie gyvūnus.

Kinas - dalykas rimtas ir ne vien režisieriaus darbas. Kas yra jūsų kūrybinėje komandoje?

Šiais metais prie slapto Kalėdų Senelio kūrybinio projekto dirba Lapės.

Lapės?

Žinote, Kaune yra Lapės, kur viskas filmuojama. Tai nusižiūrėjome... Ir Klaipėdoje padės man Lapės, reikės ir visų Kalėdų Senelio namelio lankytojų pagalbos. Kursime kartu. Tad klaipėdiečius ir miesto svečius raginu neatidėlioti savo gyvenimo svajonės. Jau dabar suvaidinti didžiausią savo gyvenimo vaidmenį. Kalėdų Senelis jums suteikia tokią galimybę, kviečia į atranką.

Skelbiate kino aktorių atranką? Kas yra geras aktorius?

Tas, kuris nebijo darbo, nebijo pleistro, adatų, degtukų, kelia sau iššūkius, nes aktoriai yra ir kaskadininkai. Aktoriai taip pat yra lankstūs, aktyvūs, drąsūs, iškalbingi.... Aš ir mano kūrybinė komanda tikime, kad kiekviename žmoguje slypi aktorius. Mes padėsime atsiskleisti šiam talentui.

Kalėdų Seneli, kaip jūs pats padarėt stulbinamą kino aktoriaus karjerą?

Per vonią... (juokiasi). Iš tiesų, paprastai. Aš buvau geras žmonėms, o jie - man. Svarbiausia turėti svajonę ir jos siekti. Kalėdų Senelis gyvena tuo, kad pildytų vaikų svajones, o sykiu ir savo svajones. Tai leidžia daryti ką tik nori, suteikia laisvę gyventi.

POKŠTAS. Kalėdų Senelis juokauja, kad stulbinamą kino aktoriaus karjerą padarė per vonią.

Jurgos PETRONYTĖS nuotr.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder