Klaipėdoje gimusi „Pikaso“ švenčia pilnametystę

Klaipėdoje gimusi „Pikaso“ švenčia pilnametystę

Šiais metais grupė „Pikaso“ švenčia solidų 18 metų gimtadienį. Nors grupėje per tuos metus įvyko gausybė pokyčių, ji visada išlaikė pagrindinę savo misiją – džiuginti savo klausytojus kokybiška muzika. Gausybę staigmenų vaikinai pateiks ir jubiliejiniuose koncertuose.

Jubiliejinis „Pikaso“ koncertas Klaipėdos koncertų salėje vyks spalio 28 d. Apie 80 proc. bilietų jau yra parduota, o tai yra didžiausias įrodymas, jog grupė yra mylima ir reikalinga savo gerbėjams. Tad norintiems susitikti su „Pikaso“ vertėtų suskubti. Planuojama, kad į koncertą atvyks žmonės, kurie su grupe buvo susiję įvairiais jos gyvavimo laikotarpiais, o kai kuriuos vaikinai netgi planuoja pasikviesti į sceną.

Ką Haroldui, Valdui ir Rokui reiškia šis ypatingas skaičius ir ko klausytojai gali tikėtis iš vaikinų artimiausiu metu?

Ką jums patiems reiškia skaičius 18? Ar prisimenate savo 18 gimtadienį? Kiek reikšmingas buvo šios ribos peržengimas?

Haroldas: Skaičius 18 dažniausiai yra aktualus tiems, kurie laukia 18-tojo gimtadienio. Tai riba, kurią peržengęs žmogus įgauna daug laisvių, teisių, bet kartu ir pareigų. Vėliau jis mažai reikšmingas. Šiuo metu tokiam laukime esame ir mes, grupės nariai. Grupei tai laisvių ar teisių nesuteiks, bet tai tikrai reikšminga ir mums svarbi sukaktis – „Pikaso“ taps pilnametė.

Valdas: Ko gero kaip ir daugeliui – pilnametystę! O kartu ir privilegijas bei naujas atsakomybes. Kiek pamenu, visą paauglystę 18-to gimtadienio labiausiai laukiau dėl vairuotojo pažymėjimo.

Rokas: Skaičius 18 man siejasi su pilnametyste. Jei rimtai, tai nepamenu savo 18 gimtadienio. Visgi jis buvo pakankamai seniai – prieš 8 metus. Manau, kad kiekvienam paaugliui ši riba labai svarbi. Aš taip pat laukiau tos dienos – gauni teises, įleidžia į klubą, tampi suaugęs.

Koks jausmas būti grupės, kuri Lietuvos scenoje jau yra 18 metų, nariu? Ar ilgametis grupės stažas įpareigoja?

Haroldas: „Pikaso“ vardas visada įpareigojo. Tai pati populiariausia vaikinų-vyrų grupė Lietuvoje per pastaruosius dešimtmečius. Daug panašaus stiliaus ir sudėties grupių per tą laiką gimė ir mirė, o „Pikaso“ ir mūsų muzika išliko – tai daug ką pasako. Aš grupės veikloje dalyvauju beveik pusę istorijos, ir tuo labai džiaugiuosi. Mačiau ir šilto, ir šalto. Mačiau, kaip keičiasi grupės žmonės, būta ir pakilimų, ir kūrybinių pauzių. Man tai brangus ir labai savas vaikas.

Valdas: Nors ir grupėje esu jauniausias pagal stažą, tačiau vardas tikrai įpareigoja. Neturi teisės elgtis kaip naujokas ir kiekvieną kartą tiek įrašų studijoje, tiek ir scenoje turi žengti pilna koja. Juolab, kad grupėje dirbu su tikrais profesionalais, kurie scenoje jau daugybę metų, tai įpareigoja ir pačiam stengtis ir dirbi ne 100 procentu, bet 120.

Rokas: Grupė ,,Pikaso’’ turi gražią istorija ir daug pasiekimų per šiuos 18 metų. Visa tai neleidžia atsipalaiduoti ir visada įpareigoja viską atlikti 100 procentų.

Keitėsi ne tik grupės sąstatas, bet ir dainų stilius, muzikiniai sprendimai? Kaip apibūdintum 18-metę „Pikaso“ grupę dabar?

Haroldas: Dabar grupė yra turbūt aukščiausiame profesionalumo lygyje, kokiame tik yra buvusi. Todėl 18 gimtadienis – tikrai vietoje ir laiku. Todėl kuriame specialią programą visiems grupės gerbėjams. Labai laukiame koncertuose tų, kuriems bet kuriuo laikotarpiu patiko jos atliekama muzika. Muzika – vienintelė priežastis, kuri nepaskandino mūsų grupės labai dažnai besikeičiančioje ir daug vienadienių atlikėjų sukuriančioje rinkoje.

Valdas: Normalu, kad keitėsi muzikiniai sprendimai bei pačios dainos. Tai reiškia, kad grupė nestovi vietoje ir atsižvelgia į tendencijas bei klausytojo skonį.

Rokas: Per tiek metų tikrai pasikeitė ir narių, ir dainų stilius bei skambesys. Bet nė vienas koncertas nepraeina be senųjų dainų-hitų. Jas žino ir jaunimas, ir vyresni žmonės.

Sukakties proga laukia koncertinis turas didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Ką ypatingo esate paruošę žiūrovams?

Haroldas: Trumpame, bet, neabejoju, įsimintiname, gimtadienio ture mes nesisvaidom pažadais sukurti šviečiantį gyvūną iš ekranų, nesakome, kad bus bomba. Mes norim susitikti su žmonėmis, kuriuos jau daug metų mylime, ir su kuriais ta meilė yra abipusė.  Šiuose koncertuose nieko nesistengsim įrodinėti – tiesiog kviečiame visus šiltam ir linksmam susitikimui, kurio metu per pora valandų muzika papasakosim visą grupės „Pikaso“ istoriją, atskleisim įdomių faktų.

Valdas: Tikimės, kad turėsime gražius ir šiltus koncertus, kuriuose kartu su savo klausytojais prisiminsime pačius seniausius „Pikaso“ hitus, nuo kurių viskas ir prasidėjo. Taip pat pristatysime ir naujas dainas. Bus ir tokių dainų, kurias patys pirmą karta dainuosime scenoje. Tad tikrai patys jaudinamės ir labai laukiame.

Turas neatsitiktinai prasidės Klaipėdoje. Tai grupės gimtasis miestas. Ką Klaipėda reiškia tau pačiam asmeniškai, ir ką kaip grupės nariui?

Haroldas: Čia visada buvo, yra ir bus tas miestas, kuris bus siejamas su „Pikaso“ vardu. Man asmeniškai, tai miestas, kuriame praleidau labai daug gražių akimirkų, vasarų, sutikau daug gerų žmonių ir kuriame yra pasilikę šimtai didelių jaunystės paslapčių. Gera sugrįžti, nueiti prie jūros, pažvejoti ir jausti ypatingą miesto dvasią. Tikiuosi šis sugrįžimas bus vienas įsimintiniausių. 

Valdas: Klaipėda – tai miestas, į kurį visada gera ir malonu sugrįžti. Ir ne tik vasara. Man Klaipėda asocijuojasi su romantika, gal dėl to, kad tai uostamiestis. Kiek turiu draugų ir giminių, gyvenančių Klaipėdoje, tai išties labai nuoširdūs žmonės. Ir labai mylintys savo miestą. Manau, šito reikėtų daug kam pasimokyti. Be to, Klaipėdos vėjas glūdina merginų figūras ir šypsenas. Juk niekas negali prieštarauti, kad gražiausios merginos kilusios iš Klaipėdos.

Rokas: Klaipėda man visada primena mano pradžią grupėje „Pikaso“, naujus patyrimus ir gerą laiką kartu. Kaip grupės nariui, man bus didelė garbė dainuoti Klaipėdoje. Visgi čia yra grupės šaknys ir čia „Pikaso“ tikrai myli, palaikymas Klaipėdoje visada ypatingas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder