Klaipėdos džiazo festivalis - su nauju vedėju

Klaipėdos džiazo festivalis - su nauju vedėju

XVII Klaipėdos pilies džiazo festivalis - jau ne už kalnų, o kol kas klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami į vakar startavusią įžanginę džiazo savaitę Friedricho pasaže.

"Koncertais atiduosime duoklę profesionaliam, jaunam, augančiam,eiliuotam, lietuviškam, kaimyniškam (latvių) ir išeivių džiazui", - sako birželio 3-5 dienomis vyksiančio festivalio organizatoriai.

Šiandien spaudos konferencijos metu pristatytas naujas festivalio vedėjas - Vladas Straupas, vienas seniausių organizatorių bei rėmėjų. Miesto džiazo siela ir renginio sumanytojas Vytautas Grubliauskas-Kongas dėl dabartinio Klaipėdos mero posto išleido festivalį "pilnametystei".

"Po Kongo daugiamečio atsakingo vedėjo darbo labai sunku perimti šią garbingą vietą. Bijau atsidurti šešėlyje net ir apšviestoje festivalio scenoje. Pasiūlymas buvo labai netikėtas. Nesu labai didelis viešų pasirodymų mėgėjų. Teko pamąstyti prieš priimant sprendimą", - prisipažino V. Straupas.

Taip pat šiais metais klausytojus džiugins artėjanti vaikų ir jaunimo džiazo dainų šventė "Jaunoji džiazo banga", kuri vyks paskutinę festivalio dieną, birželio 5-ąją. Jau antrus metus švenčiančios "Bangos" metu vyks ir vaikų bei jaunimo kolektyvų ir solistų džiazo konkursas, kurio iniciatorė - Erlanda Tverijonienė.

Organizatoriai teigė, jog šis konkursas neturi analogų Vakarų Lietuvoje. Tai pirmasis tokio tipo renginys, kuriame varžysis visos Lietuvos ir užsienio vaikai bei jaunimas. Konkurso dalyvius vertins profesionalūs šalies ir užsienio džiazo atlikėjai, pedagogai bei kompetetingi džiazo muzikos ekspertai. Konkursas vyks KU auditorijų komplekse "Aula Magna". Nugalėtojams bus skirti piniginiai prizai.

O pagrindiniuose festivalio koncertuose penktadienį ir šeštadienį netruks rimtų užsienio žvaigždžių. Pirmąją dieną teatro aikštėje koncertuos lietuvaitės "Puppini Sisters", "latino/jazz/fusion" stiliaus grupė iš Čekijos "Jara & Trim4", olandai "Trumpack" bei legendinis bliuzmenas, gitaristas Vasti Jackson. Šeštadienį klausytojų dėmesiui - "club dance dub" stiliaus "Kerekes Band" (Vengrija) pasirodymas, unikalaus balso vokalistas Ola Onabule iš Dždiosios Britanijos, "Mezzoforte" Iš Islandijos bei "soul/funk/house" muzika pagarsėję "Tortured Soul" iš JAV.

Organizatoriai prisipažįsta, kad artėjant festivaliui jaučiamas nuovargis, tačiau nėra ko stebėtis, mat šiais metais jie sukasi be V. Grubliausko pagalbos. Į XVII Klaipėdos pilies džiazo festivalio konferenciją džiazo siela atvyko kaip svečias, o ne organizatorius.

"Mano pasitraukimas iš komandos tikrai užkrovė papildomos naštos, tačiau, bet kokiu atveju, festivalis ir jo dvasia - gyva. Dar viena naujovė šiemet - ekranai, kuriose bus rodomi vaizdai, todėl žiūrovams nebus nuobodu laukti kolektyvų pasikeitimo", - pasakojo V. Grubliauskas.

Jis pažadėjo, kad visgi neliks abejingas džiazo festivaliui ir prisidės prie "Jam session", kuris vyks "Amberton Klaipėda" viešbučio 20-ajame aukšte, restorane "Viva la Vita".

"Jam session" tikrai pagrosiu, nes dar niekada taip aukštai neteko groti", - šmaikštavo miesto meras. - Taip pat džiaugiuosi vaikų ir jaunimo džiazo konkurso pradžia, tikiuosi, kad jis įgaus pagreitį ir taps Klaipėdos miesto tradicija".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder