Klaipėdos Užgavėnės – Perdirbimo vajus

Klaipėdos Užgavėnės – Perdirbimo vajus

Vasario 23 d., sekmadienį, Klaipėdos etnokultūros centras kviečia į Atgimimo aikštę, kur vyks Užgavėnės. Šių metų šventės tema – perdirbimo vajus. Nuo 12.00 val. Danės gatvėje veiks „Užgavėnių turgelis“. 14.00 val. prasidės „Perdirbtų idėjų mugė“, kuri baigsis Morės ir visokio blogio perdirbimu į pelenus.

Užgavėnės suburia ir pavasario išsiilgusius, ir šaltojo sezono mėgėjus, mat ši šventė – virsmas į pavasarį, žiemos palydos, triukšmingas pavasario žadinimas. Klaipėdos etnokultūros centras kasmet rengdamas Užgavėnių šventę siekia, kad ji taptų šio laikmečio atspindžiu. Šalia tradicinių kaukių, linksmybių, būtinų šventės atributų savo vietą randa šiandieninės aktualijos, dalyviai įtraukiami į pramoginius žaidimus, įvedama naujų personažų.

Pastaruoju metu įvairiose medijose dominuoja informacija apie klimato kaitą, aplinkos užterštumą, atliekų tvarkymo pažeidimus ir kitas negeroves, tad ir Klaipėdos Užgavėnėse šiemet bus plėtojamos taršos, rūšiavimo, perdirbimo temos. Atgimimo aikštėje įsikurs „Perdirbtų idėjų mugė“, kurioje dalyvaus: „Kreivanosių ir kreivadančių išrūšiuotojai“, „Ligų perdirbėjai“, „Tvarios gerovės kūrėjai“, „Kuršių marių vandens laborantai“, „Tylos perdirbėjai“, „Rūšinio veido formuotojai“, „Ekologinių idėjų implantatoriai“, „Pop atliekų perdirbėjai“, „Perdirbinių spekuliantai“, veiks „Prakaito išspaudų takas“, „Taromatas“, bus galima išbandyti blynų perdirbimą kramtant, pasikeisti seną automobilį į mažiau taršų, atsikratyti visų nuodėmių ir blogybių.

Dalyviai bus įtraukti į Užgavėnių žaidimą „Perdirbimo vajus“. Aplankius visus numeriais pažymėtus punktus ir užpildžius dalyvio kortelę, bus galima laimėti vertingus prizus. Žiemos varyti šiemet neteks, nes ji taip ir nepasirodė, tačiau susikaupusios viso miesto blogybės, pabodę kvapai ir kitos negerovės tikrai bus pašalintos. 16.00 val. prasidės Morės ir viso susikaupusio blogio utilizavimas. Esant blogoms oro sąlygoms, programa gali nežymiai keistis.

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami atvykti su Užgavėnių kaukėmis ir įsilieti į siautulingos šventės veiksmus kartu su velniais, raganomis, giltinėmis, arkliais, ožiais, gervėmis, meškomis, užsieniečiais, ubagais, daktarais, vestuvininkais ir kitais personažais. Po Užgavėnių kaukėmis slėpsis folkloro ansambliai: „Kamana“ iš Pagėgių, Klaipėdos „Kuršių ainiai“, „Alka“, kaukių drožėjai: Adolfas Andriejus Viluckis, Raimundas Puškorius, Viktoras Raibužis, Arvydas Jarmalis ir kt.

Užgavėnių šventės rengėjas Klaipėdos etnokultūros centras

www.etnocentras.lt

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder