Legendinės komedijos “Urvinis žmogus” kūrėjai pristato spektaklį apie kaimynus

Legendinės komedijos “Urvinis žmogus” kūrėjai pristato spektaklį apie kaimynus

Ko gero, vienos žinomiausių Lietuvoje, šiemet penkioliktą jubiliejų minėsiančios komedijos „Urvinis žmogus“ kūrėjai „Idioteatras“ pristato premjerą, kurios epicentre – nebe viena, o dvi poros. „Kaimynai“ – iki ašarų kvatotis priversiantis režisieriaus Andriaus Povilausko ir puikiai pažįstamų aktorių komandos darbas, pasakojantis apie dviejų skirtingų kartų kaimynus, kurių sklypus skirianti ne vietoje pastatyta tvora įžiebia visą eilę kurioziškiausių ir netikėčiausių, kiekvienam iki skausmo pažįstamų situacijų.

Liaudies išmintis byloja – kaimynų nepasirinksi. Kaip išlikti civilizuotais XXI amžiaus žmonėmis, kai šalimais apsigyvena naujakuriai iš visai kitokios planetos? Virginija (akt. Janina Matekonytė) ir Ferdinandas (akt. Sigitas Jakubauskas) – pavyzdingi vyresnio amžiaus kaimynai, puoselėjantys savo egzotišką sodą. Ditė (akt. Erika Račkytė) ir Alanas (akt. Martynas Vaidotas ir Dovydas Laukys) – naujieji kvartalo gyventojai, besižavintys laukine vietos flora. Skirtingi šeimynų pasauliai galėtų šauniai gyvuoti greta, jei ne visas kortas sumaišiusi detalė – ne vietoje išdygusi tvora. „Kaimynai” juoktis iki ašarų privers kiekvieną, turintį kaimynų – vienos populiariausių šiuolaikinių amerikiečių autorių Karen Zacarias meistriškai užrašyta istorija spektaklyje adaptuojama pagal puikiai atpažįstamas lietuviškas aktualijas.

Anot komedijos režisieriaus ir aktorių, spektaklyje „Kaimynai“ žiūrovai išvys daugybę situacijų, apie kurias kiekvienas, jei ir nepatyrė pats, yra tikrai girdėjęs artimoje aplinkoje. Dviejuose skirtinguose laikmečiuose gyvenę garbaus amžiaus kaimynai ir šiuolaikiškų gyvenimo būdo vizijų kupini naujakuriai spektaklyje atskleis ne vienam lietuviui pažįstamą situaciją, kuomet dėl mažyčio žemės lopinėlio abi pusės ryžtasi kovoti iki paskutinio jėgų lašo. Kvatotis verčiančios kurioziškos istorijos leis žiūrovams scenoje atpažinti save ir su šypsena veide susimąstyti, ar išties kiekvieno iš mūsų skirtumai yra tokie nesutaikomi, kokie atrodo iš pirmo žvilgsnio. Kūrėjai įsitikinę - vienam vakarui palikus namų rūpesčius už durų ir apsilankius spektaklyje karo kirvį užkasti pasiryš net patys priešiškiausi gretimų namų gyventojai!

„Kaimynus“ Klaipėdos koncertų salėje išvysti galite jau gruodžio 29 dieną. O tie, kas nespės pamatyti, bus laukiami ir sausio 26 dieną.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder