Mantas Jankavičius pjesėje „Laisvi drugeliai” tapo Manheteno gitaristu

Mantas Jankavičius pjesėje „Laisvi drugeliai” tapo Manheteno gitaristu

Dainininkas ir aktorius Mantas Jankavičius spalio mėnesį taps 22-ejų metų gitaristu iš Niujorko ir kartu su Juozo Miltinio dramos teatru rudenį pasirodys dviejų dalių pjesėje „Laisvi drugeliai”. Nors Mantas teatro scenoje debiutavo tik šių metų balandį, naujasis aktoriaus ir dainininko vaidmuo per trumpą laiką sulaukė didžiulio susidomėjimo Panevėžyje, kur bilietai į spektaklius išperkami akimirksniu.

Tad jau spalio 28 d. Žvejų rūmuose ir uostamiesčio gyventojai galės pamatyti pjesę „Laisvi drugeliai“.

Spalvingoje Manto karjeroje – daugybė charizmatiškų vaidmenų, tarp kurių meistriškai įkūnytas maištingasis Tadas Blinda, Amerikos kultinis dainininkas Frank Sinatra, legendinis „Queen” vokalistas Freddie Mercury ir daugelis kitų. Pasak Manto, naujas vaidmuo dramos teatre jam buvo iššūkis ir didžiulė atsakomybė jį atlikti gerai.

„Kiekvienas vaidmuo man yra itin svarbus ir jį atlieku iš širdies gelmių. Būti aktoriumi - tai tas pats kaip nugyventi keliasdešimt skirtingų gyvenimų vienu metu – kurių kiekvienas persikelia į skirtingas pasaulio šalis ar laiko juostas. Jeigu paklaustumėt, kokioje vietoje šiuo metu aš esu, atsakyčiau - be abejo Niujorke”, - pasakoja dainininkas ir aktorius Mantas Jankavičius.

Režisieriaus ir garsaus aktoriaus, taip pat atlikusio įsimintiną vaidmenį filme „Tadas Blinda. Pradžia”, Dainiaus Kazlausko pastatytoje pjesėje Mantas Jankavičius įkūnija jauno dainininko ir gitaristo herojų. 22-ejų metų pjesės pagrindinis veikėjas iš mažo miestelio persikelia gyventi į Niujorką, romantiškąjį Manheteno rajoną, kur šis trokšta pabėgti nuo griežtų tėvų ir svajoja pradėti savarankišką gyvenimą. Donaldui Beikeriui ramybės neduoda jo paties motina, kuri įsitikinusi, kad jos sūnus nesugebėtų gyventi be mamos.

„Charakteringas vaidmuo pjesėje „Laisvi drugeliai” šiek tiek primena mane patį. Tikrai nebuvau nuolankus ir su viskuo susitaikstantis vaikas, man rūpėjo pačiam viską išgyventi savo kailiu. Kas žino, jeigu gyvenčiau JAV, galbūt net įkvėpimo ieškočiau jaudinančiuose Manheteno dangoraižiuose. Mano gyvenimas tiek teatro scenoje, tiek realybėje negalėtų egzistuoti be muzikos”, - svarsto Mantas.

Vieno geriausių Amerikos dramaturgų ir scenaristų L. Geršo pjesė „Laisvi drugeliai” neįtikėtinos sėkmės sulaukė dar 1969-aisiais, kuomet žiūrovai pirmąkart ją išvydo Brodvėjuje. Spektaklis buvo vienas populiariausių tris sezonus iš eilės ir buvo parodytas net 1100 kartų.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder