Neįgalieji atlapom širdelėm - visuomenei

Neįgalieji atlapom širdelėm - visuomenei

Ketvirtadienį Ievos Simonaitytės bibliotekoje į renginių ciklą "Menas paramai" įsiliejo ir Klaipėdos neįgaliųjų centro "Klaipėdos lakštutė" spalvų muzikos orkestras ir solistai.

"Mūsų centro auklėtiniai nuolat mokomi groti spalvų, kai natas atstoja spalvos, metodika. O Lietuvoje kas antri metai ieškoma gabiausiųjų taip išmokytų groti "Perliukų" festivalyje. Didžiuojamės, kad dalis mūsų ugdytinių yra pakviesti į Nacionalinio spalvų muzikos orkestro sudėtį",- dar prieš koncertą sakė neįgaliųjų centro "Klaipėdos lakštutė" direktorė Danutė Daukantienė.

Ji pažymėjo, kad visuomenė nelabai domisi neįgaliųjų kuriamais stebukliukais. Surengti vieši koncertai tesusilaukia pačių neįgaliųjų tėvų, socialinių darbuotojų dėmesio. Ir ketvirtadienį į biblioteką pasiklausyti Nacionalionio spalvų muzikos orkestro klaipėdietiškojo padalinio (vadovas Albertas Burba) teatėjo vienas kitas "pašalinis". O orkestro dalyviai ir solistai taip nuoširdžiai grojo ir dainavo. Jiems pavyko ir šį kartą.

Susilaukę publikos nuoširdžių plojimų, panelės ir ponaičiai tiesiog švytėjo. Iš tiesų verta buvo tai išgirsti ir pamatyti. O repertuaras margai platus - pradedant "Jurgeliu meistreliu", baigiant valsu iš kino filmo "Daktaras Živago" bei populiariomis lietuviškos estrados dainomis. Nepaisant nedidelio visuomenės susidomėjimo, centro vadovai nenuleidžia rankų ir nepraranda vilties, kad kada nors sveikieji žmonės "atras" šį orkestrą, įvertins įvairių negalių turinčių jaunuolių, šio centro auklėtinių, gebėjimus.

"Mes atlapomis širdelėmis mažais žingsniukais bandom užsikariauti sveikųjų dėmesį ir pripažinimą. Juk kiekvienas toks koncertas mūsų ugdytiniams prilygsta pasauliniam įvykiui,- jie taip nuoširdžiai koncertams ruošiasi",- sakė D. Daukantienė.

Pasibaigus muzikai ir dainoms, visiems artistams buvo įteikta po rožę.

"Menas paramai" ciklas skirtas Šv. Pranciškaus dvasinės paramos centro statybų eigai. I. Simonaitytės bibliotekoje jau buvo surengta jaunųjų fotografų paroda, Alekso Mažono vadovaujamos pantomimos trupės spektaklis. "Menas turi didelę jėgą įveikti ir paveikti pačias įvairiausias negalias ir negandas. Paruošdami šį ciklą, mes linkime onkologinėmis ligomis sergantiems pasveikti",- pradedant neįgaliukų koncertą sakė šio ciklo koordinatorius Andrius Ignatjevas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder