Parodoje įamžino Šventosios miestelio atminimo ženklus

Parodoje įamžino Šventosios miestelio atminimo ženklus

"Klaipėdos galerija“ pristato meno projekto „Šventosios žemės atminties ženklai“ retrospektyvinę parodą. Joje – šalies menininkų darbai, sukurti Šventojoje vykusiuose pleneruose.

Į nuo 2005-ųjų Šventojoje organizuojamus plenerus kviečiami įvairių sričių menininkai – dailininkai, keramikai, skulptoriai, grafikai ir kiti. Tie, kuriems įdomi Šventosios miestelio istorija.

„Šventoji atrodo toks miestelis, į kurį, atrodo, visi atvažiuoja alų gerti. O pasigilinus, tai jis yra labai turtingas“, – sako projekto kuratorius, skulptorius Petras Baronas.

Kita projekto kuratorė Audronė Bukauskienė sako, kad dauguma tiesiog daug ko apie Šventąją nežino: „Stengiamės stiprinti miestelio identitetą tiek gyventojų, tiek tų žmonių, kurie atvyksta ir kurie myli Šventąją, akyse.“

Turbūt nedaugelis žino apie Durbės mūšį arba, kad 190 metų Būtingės liuteronų bažnyčia – viena seniausių šiame krašte. O miestelio bendruomenė neseniai paminėjo 450 metų jubiliejų.

Visai Lietuvai reikšmingą istoriją mena archeologiniai radiniai. Visą tai šalies menininkai įprasmina savo darbuose, fiksuoja išlikusius kultūros ir istorijos objektus. Palangoje kurianti menininkė Gražina Ožkinytė- Eimanavičienė savo darbuose panaudojo arbatžoles.

„Jos prilipo ir žiūriu – taip puiku, kadangi tai turi priminti iškasenas, surūdijusius radinius. Ir man atrodė, kad gal ir kiti tą supras“, – viliasi G. Ožkinytė-Eimanavičienė.

Parodoje, kuri veiks iki vasario pradžios, eksponuojami per 8-erius metus sukurti šalies menininkų darbai.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder