Prasideda tradicinis Kalėdinių vitrinų konkursas

Prasideda tradicinis Kalėdinių vitrinų konkursas

Miestui jau pasipuošus kalėdinėmis girliandoms ir net dviem Kalėdų eglutėmis tradicijų nepamiršta ir "Vakarų ekspresas". Dienraštis jau 25-ąjį kartą kartu su Klaipėdos miesto savivaldybe miesto verslininkus taip pat kviečia puošti savo vitrinas ir langus, kad miestas suspinduliuotų šviesa ir jaukumu, o praeiviai justų artėjančių švenčių dvasią.

Konkurso tikslas - paraginti verslininkus skleisti šventinę nuotaiką mieste puošiant savo parduotuvių, kavinių, įstaigų vitrinas ir langus, namų fasadus. Praėjusiais metais konkurse užsiregistravo per 60 dalyvių. Kaip ir įprasta, vitrinas komisijos, kuriai tradiciškai vadovaus vyriausiasis miesto dailininkas Mindaugas Petrulis, dėmesiui siūlyti galės ne tik patys kūrybingi jų puošėjai, bet ir kiekvienas pastabus miestietis.

Taigi puoškite vitrinas ir iki gruodžio 18-osios registruokitės el. paštu [email protected]. Parašykite įmonės, parduotuvės ar įstaigos pavadinimą bei adresą, atsiųskite vitrinos nuotrauką arba laukite atvykstant mūsų fotografo, o vėliau - ir konkurso komisijos.

"Vakarų ekspreso" portalo www.VE.lt lankytojai tradiciškai taip pat galės išrinkti jiems labiausiai patikusią vitriną.

Komisijos išrinktų konkurso nugalėtojų laukia vertingi prizai. Pirmosios vietos nugalėtojas gaus 1 000 eurų vertės reklamos paslaugų interneto portale www.ve.lt, antrosios vietos laimėtojas - 500 eurų vertės reklamos paslaugų, trečiosios vietos - 300 eurų vertės reklamos paslaugų bei Klaipėdos miesto savivaldybės dovanas.

Dienraščio skaitytojų išrinktas favoritas dovanų gaus metinę "Vakarų ekspreso" prenumeratą.

"Kalėdinis periodas yra žavus savo stebuklais, kurių, ne paslaptis, laukia kiekvienas miestietis. Šis konkursas vyksta jau daug metų, matome ir tam tikras tendencijas, kaip puošiasi verslininkai. Manau, jog ir jiems patiems tai yra labai svarbu - atkreipti dėmesį, pasitikti šventes, jaukiai ir šiltai sutikti savo klientus. Džiugu, jog ne tik miestas puošia viešąsias erdves, tačiau ir patys miestiečiai prisideda prie nuotaikos ir stebuklų kūrimo", - sako M. Petrulis.

Vyriausiasis miesto dailininkas tvirtina matantis ir naujas tendencijas - vitrinose vis dažniau galima išvysti įvairių autentiškų objektų, simbolių, iš kažkur atvežtų rakandų ir netikėtų formų. Visgi, komisijos pirmininko akimis, verslininkai dar kartais pabijo pasipuošti gausiau.

"Kai anksti temsta, o sniego nėra, tik lyja, norisi, jog būtų daugiau šviesos, daugiau žėrėjimo, atspalvių. Būtų itin gražu, jei puoštųsi ne tik pavieniai verslai, tačiau suvieniję jėgas ir radę bendrą vardiklį jie papuoštų ištisas gatves ir kvartalus. Tai mieste sukurtų netikėtumų ir kalėdinio laukimo stebuklą", - sakė M. Petrulis.

Beje, žadama, jog prie gražiausias vitrinas renkančios komisijos šiemet tradiciškai prisijungs ir Lietuvos architektų, dailininkų, dizainerių sąjungų atstovai, taip pat prisijungs Savivaldybės bei redakcijos deleguoti atstovai.

Pernai komisijos nariai vienbalsiai nusprendė pirmąją vietą skirti grožio salonui "Aidos studija". Salono vitrinos sužavėjo estetika, tematika, vitrinomis pasakojama istorija bei nuotaikingumu. Salono atstovai neslėpė, jog vitriną papuošti kainavo tik aštuonis eurus.

Portalo www.ve.lt skaitytojai daugiausiai balsų pernai skyrė Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos bendrabučio langų puošybai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder