Premjera: Giedrius Savickas atnaujintame spektaklyje "Urvinis žmogus" Klaipėdos koncertų salėje

Premjera: Giedrius Savickas atnaujintame spektaklyje "Urvinis žmogus" Klaipėdos koncertų salėje

Balandžio 14 dieną teatro gerbėjai kviečiami į Klapėdos koncertų salę, kur „Idioteatras” pristatys atnaujintą ir šiai dienai aktualaus spektaklio „Urvinis žmogus“ premjerą. Urvinio vaidmenį atliks visų mylimas, nuoširdus, prigimtinį humoro jausmą turintis Giedrius Savickas.

Vargu ar kokia kita komedija, kitas spektaklis Lietuvoje sava statistika galėtų konkuruoti su „Urvinio žmogaus”. Per dešimtmetį Lietuvoje buvo parodyta per 1000 spektaklių, jis apkeliavo daugiau kaip 43 miestus ir miestelius, į spektaklius parduota per 400 000 bilietų. Dažnas galėtų pasakyti, kad po tokio ilgo gyvavimo spektaklis turi „baigtis", tačiau „Urvinis žmogus” visada pripildo teatrų sales, o spektakliui pasibaigus žiūrovų veidai spinduliuoja gerą nuotaiką.

„Urvinio žmogaus” dešimtmečio proga „Idioteatras” pristato atnaujintą spektaklį, prie kurio kūrimo prisidėjo ne tik spektaklio režisierius Dainius Kazlauskas, galima sakyti lietuviškojo Urvinio tėvas, bet ir aktorius, naujojo Urvinio atlikėjas Giedrius Savickas. „Esu dešimtmečiu jaunesnis už spektaklio režisierių Dainių, tačiau betarpiškai su juo susijęs didžiąją dalį savojo aktorinio gyvenimo. Pirmasis Urvinis prieš 10 metų buvo jis, o štai dabar šį vaidmenį, Dainiaus padedamas, su visomis galimybėmis jį interpretuoti, auginti, jaukintis ir kurti perimu aš kartu su seniausiai ir daugiausiai urvinį vaidinančiu Dariumi Meškausku,” – dalijasi improvizacijų meistras G. Savickas, savo šmaikštų sąmojį jau ne kartą dovanojęs žiūrovams įvairiuose spektakliuose ir televizijos projektuose.

Vilniuje buvo pristatyti premjeriniai atnaujinto „Urvinio žmogaus” spektakliai. Žiūrovai, kaip visada, buvo apdovanoti gera nuotaika ir džiaugėsi vakarą praleidę su humoro nestokojančiu Giedriumi – naujuoju Urviniu. „Geriau jokios komedijos nei bloga komedija, – po pirmųjų premjerinių spektaklių kalbėjo aktorius. – Todėl visada labai kruopščiai atsirenku komedijos žanro spektaklius, kuriuose esu kviečiamas vaidinti. „Urvinis žmogus” patiko sava forma, nes man sunku susilaikyti nuo improvizavimo scenoje, nuo vis naujų netikėtų situacijų įpynimo, taip pat nuo abipusio ryšio su publika paieškos.”

„Urviniam žmogui” ir prieš dešimtmetį, ir dabar svarbi visada aktuali tema– vyro ir moters pasaulėjautos skirtumai. Tačiau nauji laikai spektakliui suteikė savų spalvų ir atspalvių –juk prieš dešimt metų „nesėdėjome Facebook’e“, neturėjome išmaniųjų telefonų, nesinaudojome mobiliosiomis aplikacijomis ir kitais technikos stebuklais. Todėl ir Urvinis neišvengiamai pasikeitęs, modernus, pasinėręs į šių dienų aktualijas.Tačiau pamatiniai, prigimtiniai dalykai nesikeičia – vyrai ir toliau nesupranta moterų, o pastarosios – vyrų. Taigi laikas pakeičia tik situacijas, kurių metu ir vėl vyksta dviejų lyčių nesusikalbėjimai. Esmė –mūsų prigimtis išlieka ta pati ir jai priešintis yra beprasmiška.

„Idioteatras” tikisi, kad atnaujintas spektaklis bus nauja patirtis žiūrovams, nes G. Savickas jame kalba savo vardu. Scenoje jis improvizuoja priklausomai nuo situacijos, nuo žiūrovų reakcijos, o tai sukuria dar gyvesnę atmosferą salėje ir kiekvienam spektakliui suteikia unikalumo.  „Stebint repeticijas, jau įvykusius spektaklius ir matant organišką vaidmens perteikimą su taikliai įpinamomis improvizacijomis, ima atrodyti, kad tai jau ne mūsų, o tiesiog Giedriaus Savicko Urvinis!”– dalijasi „Idioteatro“vadovas Donatas Tarasevičius.

Taigi pasinaudokite puikia galimybe išsklaidyti rudens darganas su naujuoju Urviniu – Giedriumi Savicku. Nepraleiskite progos pažvelgti į santykių rutiną su humoru ir galbūt daugelį dalykų po spektaklio pradėsite vertinti kitaip. Daugiau šmaikštumo, atlaidumo ir suvokimo, kad gyvenimo džiaugsmas yra jums ir jūsų antrai pusei būti kartu, drauge patirti bendrus smagius dalykus, kad ir tokius kaip spektaklis „Urvinis žmogus” !

Kultinė komedija „Urvinis žmogus“ balandžio 14 dieną, 19val., Klaipėdos koncertų salėje. Bilietus rasite „Tiketoje“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder