Regatos dalyviai miestui prisistatė eisenoje

Regatos dalyviai miestui prisistatė eisenoje

Žaisminga ir linksma didžiųjų burlaivių regatos "The Culture 2011 Ships Regatta" įgulų eisena penktadienį vakare priminė visiems klaipėdiečiams, kad pats metas pasipuošti jūrine dvasia ir gyventi ja iki pat sekmadienio, nepaisant nepalankiai nuteikiančių orų prognozių.

Penktadienį nuo pietų Danės krantinėse, "Memelio miesto" teritorijoje bei Kruizinių laivų terminale jau buvo sausakimša žmonių. Ypač daug dėmesio sulaukė didieji burlaiviai - prie "Kruzenshtern" driekėsi smalsuolių eilė tarsi prie Lenino mauzoliejaus, nes klaipėdiečiai ir miesto svečiai skubėjo savo kailiu patirti, kaip atrodo įspūdingi laivai nuo denio.

Laivų lankymas yra nemokamas, tačiau kiekviena laivo įgula turi savo grafikus bei taisykles. Kone prie kiekvieno didesnio laivo stovi lentelė, kurioje ir galima perskaityti, kada galima jį apžiūrėti.

Kadangi iš anksto buvo prognozuotas lietus su stipriu vėju, vietomis net iki 15-20 m/s stiprumo gūsiai, buvo nuspręsta mažesnes jachtas iš Danės upės perkelti į saugesnę vietą - vidinę Kruizinių laivų terminalo pusę. Taigi šventės dalyviai vakar iki vakaro galėjo stebėti peršvartavimo procesą.

Didžiausiems burlaiviams, atvykusiems į "The Culture 2011 Tall Ships Regatta", toks vėjas ir bangavimas nėra pavojingi, todėl jie liko savo švartavimosi vietose.

Sinoptikai prognozuoja, kad geresni orai į Klaipėdą sugrįš sekmadienį, tad miestiečiai turėtų smagiai stebėti laivų paradą.

Laimei, lietus nesutrukdė smagiai šventės eisenai, kurioje žygiavo per tūkstantį spalvingai pasipuošusių laivų įgulų atstovų. Jiems kompaniją palaikė Klaipėdos lėlių teatro personažas Klaipėdikis su šeimyna bei kiti meno kolektyvai ir Lietuvos karinių jūrų pajėgų orkestras.

Eisenos tikslas - kad įgulos kuo išradingiau pristatytų miestiečiams ir svečiams savo laivus. Vieni pūtė dūdas, kiti nešė rankose pripučiamus čiužinius, tačiau, ko gero, labiausiai iš eisenos išsiskyrė dviejų lietuviškų burlaivių įgulos. Burlaivio "Lietuva" įgulos nariai vilkėjo gelbėjimosi liemenes ir nepailsdami skandavo savo tėvynės vardą. Tuo metu Klaipėdos universiteto mokomojo laivo "Brabander" atstovai visa gerkle plėšė: "Viens du trys su puse graži Lietuva...".

Kitų įgulų atstovai žygiavo kur kas santūriau. Tik vieno iš šventės puošmenos - didžiulio burlaivio "Kruzenshtern" įgula - skandavo savo laivo pavadinimą, o burlaivio "Johan Smidt" atstovai bandė dainuoti iš natų.

Pačios išradingiausios kompanijos laukė specialiai įsteigtas Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko prizas.

"Memelio miesto" teritorijoje vykusiuose apdovanojimuose specialių prizų iš Klaipėdos valstybinės jūrų uosto direkcijos sulaukė dažniausiai į Klaipėdos uostą atplaukiantis burlaivis, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis apdovanojo seniausio burlaivio įgulą. Taip pat specialius prizus įsteigė ir regatą rengiančios organizacijos "Sail Training International" atstovai. Jie apdovanojo iš toliausiai atplaukusio bei gražiausiai pasipuošusio burlaivio įgulas bei patį jauniausią kapitoną.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder