Roko legendos „Mashina Vremeni“ parodė nematytus archyvinius kadrus

Roko legendos „Mashina Vremeni“ parodė nematytus archyvinius kadrus

Netrukus Vilniuje ir Klaipėdoje vyksiantys jubiliejiniai vienos geriausių ir garsiausių Rusijos roko grupių „Mashina Vremeni“ koncertai primins susitikimą su senais draugais, tvirtina grupės nariai.

„Mashina Vremeni“ veiklos 50-mečiui skirti koncertai išties verti jubiliejinių koncertų vardo. Nors grupė savo pasirodymais Lietuvos publiką džiugino ne kartą, pasak koncertų Vilniaus „Siemens“ ir Klaipėdos „Švyturio“ arenose organizatorių, spalio pabaigoje vyksiantys pasirodymai bus ypatingi ne tik atmosfera, bet ir techniniais sprendimais.

Senas tradicijas su šiuolaikinėmis technologijomis derinanti „Mashina Vremeni“ žada ypatingą garso kokybę, apšvietimą bei vaizdo sprendimus, už kuriuos, beje, atsakinga vienintelė moteris atlikėjų komandoje – Jekaterina Grunina.

Negana to, prieš keletą dienų grupė gerbėjus nudžiugino iš naujo išleistais populiariausiais savo hitais, daugelį paskandinančiais maloniame nostalgijos liūne, taip pat savo socialinių tinklų paskyras užtvindė niekur nematytais archyviniais kadrais, bylojančiais apie turtingą, šlovingą ir drąsią grupės istoriją.

Beje, nemaža dalis archyvinės medžiagos sugulė į specialiai 50 metų jubiliejui skirtą albumą.

„Mano nuomone, nėra nieko kvailesnio, kaip pačiam rašyti įžanginį savo knygos žodį. Juolab, jei tai yra fotografijų albumas. Esu įsitikinęs, kad jei kažką po savęs turi palikti muzikantas – tai yra tik jo muzika.

Nuotraukoms ypatingos reikšmės neteikiu, tačiau būtent fotografijos leidžia žmonėms pabandyti pasinerti į tuos mūsų jau senus, beprotiškus, linksmus laikus, kurie visiškai nebepanašūs į šiuos, dabartinius.

Šis mūsų albumas – tai galimybė pabandyti juos paliesti, pajusti jų skonį“, – apie albumą sakė „Mashina Vremeni“ lyderis Andrejus Makarevičius, jubiliejiniuose koncertuose šiandien, kaip ir prieš kelis dešimtmečius, vis dar užkuriantis gerą „pirtį“. 

Grupės jubiliejui skirtame albume publikuojamos ne tik žymiausios, bet ir niekur nematytos fotografijos iš „Mashina Vremeni“ narių asmeninių albumų.

Nuotraukos atspindi grupės veiklą ir gyvenimą nuo 1970-ųjų iki pat šių dienų.

Naujai išelistos geriausios „Mashina Vremeni“ dainos čia: https://bit.ly/2kNAuTg

Senus draugus į pasimatymą „Mashina Vremeni“ kviečia Lietuvoje: jau spalio 22 d. grupė koncertuos Vilniuje, „Cozyby Siemens arena“, o spalio 26 d. pasirodys Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

Jubiliejinį turą grupė pradėjo šių metų vasarį ir nuo to laiko aktyviai koncertuoja skirtingose šalyse, įvairiose scenose. Didžiausias jubiliejinis grupės koncertas įvyko birželio pabaigoje, Maskvoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder