Rūta Ščiogolevaitė 2014-uosius palydės su delfinais

Rūta Ščiogolevaitė 2014-uosius palydės su delfinais

Naujųjų metų išvakarėse gruodžio 31 dieną 15 val. Lietuvos jūrų muziejaus delfinariume rengiamas išskirtinis pasirodymas-koncertas „Kai išsipildo svajonės“, kuriame gražiausias savo repertuaro dainas atliks dainininkė Rūta Ščiogolevaitė.

Šiam koncertui Rūta Ščiogolevaitė buvo pakviesta neatsitiktinai. Būtent ši dainininkė prieš ketverius metus išlydėjo delfinus uždarant delfinariumą rekonstrukcijai. Tada Rūta drauge su dainininke Vaida Genyte ne tik dainavo, bet ir arčiau susipažino su protingiausiais vandens žinduoliais – delfinais.

Delfinų treneris Mindaugas Lukošius pasakojo, kaip supažindino šias žavias moteris su savo augintiniais.

– Delfinai – tikrai jautrūs ir subtilūs gyvūnai, – pasakojo treneris. – Jie be žodžių atskiria žmogaus nuotaikas ir kėslus. Rūta ir Vaida tąkart trumpam buvo pasijutusios tikromis delfinų trenerėmis – apsirengė hidrokostiumus, aš joms parodžiau, kaip delfinai išmokomi atlikti užduotis. Itin Rūtą pradžiugino galimybė paplaukioti kartu su delfinais.

Lygiai prieš metus į jau atnaujintą pasirodymų baseiną iš laikinos viešnagės Graikijoje jau sugrįžo dalis delfinų. Pernai per Kalėdas pradėtuose demonstruoti delfinų pasirodymuose apsilankė apie 300 tūkst. žiūrovų. Kitąmet planuojama užbaigti viso delfinariumo rekonstrukciją. Po rekonstrukcijos jis prasiplės delfinų terapijos centru ir lagūna po atviru dangumi, kurioje šiltuoju metu laiku bus demonstruojami pasirodymai, vedami edukaciniai užsiėmimai.

Bilietus į renginį galima įsigyti „Max Coffe“ kavinėse Klaipėdoje, o prieš renginį – delfinariumo kasoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder