Šį savaitgalį Nida laukia rekordiškai daug jaunimo

Šį savaitgalį Nida laukia rekordiškai daug jaunimo

Karščiausią šių metų savaitgalį Nida laukia rekordiško jaunimo antplūdžio – čia vienu metu vyks du muzikos festivaliai – Kuršių marių pusėje „Rafta“, o jūros pakrantėje „Ant Bangos“. Šiuolaikiniai festivaliai keičia ir Neringos veidą – pritraukia daugiau kokybiškos šiuolaikinės muzikos gerbėjų.

„Džiugina tai, kad ne vienerius metus su tėvais, o vėliau ir savarankiškai Neringoje atostogaudavę jauni žmonės šiandien į kurortą grįžta su savo iniciatyvomis ir idėjomis, – apie „Raftos“ festivalį sako Neringos meras Darius Jasaitis. – Pasitikime jaunimu, festivalio organizatoriais ir tikime, kad Nidos gyvenvietės pakraštyje vyksiantis renginys ne tik netrukdys ramiam kurorto svečių poilsiui, bet ir praplės Neringos kultūrinio gyvenimo ribas. Neringa populiari tarp šeimų su mažamečiais vaikais, klasikinių menų gerbėjų, bet kurortas visuomet buvo mėgstamas ir tarp didžiųjų šalies miestų jaunimo. Tokio jaunimo, kuriam svarbios aktyvios laisvalaikio galimybės ir kokybiški muzikos renginiai.“

Neringoje neeksploatuojamame Nidos oro uoste rugpjūčio 7-9 dienomis vyks muzikos festivalis „Rafta“, apjungsiantis besilinksminančius sausumoje ir vandenyje. O rugpjūčio 6-8 dienomis Šiauriniame Nidos paplūdimyje šėls vakarėlis „Ant bangos“ – atostogauti kartu su „Opium“ rezidentais atvyksta ir dvi vokiečių komandos. Festivalio „Rafta“ laukiamiausi svečiai iš Švedijos – „Supersci“. Žadama ir daugybė lietuviškų atlikėjų: „Garbanotas Bosistas“ bei „Keymono“. Festivalyje pasirodys ir būrys didžėjų – „Baltic Balkan“, „Deneez“ ir iš Vokietijos atvyksiantis „Genys“. Dūdas pūs ir būgnus muš jaunuoliai iš „Mood Sellers Band“, publiką linksmins ir elektroninės muzikos naujokai „Glasshous“ bei kiti.

Abu festivaliai bendradarbiauja burdami stilingą, kokybiškos muzikos, vandens ir saulės ištroškusį jaunimą. Bilietai į „Rafta“ turintiems „Ant Bangos“ juostelę – pigiau, o drauge siūloma ir vieta „Raftos“ nakvynės zonoje bei parkingas.

Ant ir šalia vandens

„Turiu pastebėti, kad tik nuo šios vasaros Neringa turi savo teritorijos Kuršių mariose, iki šiol miesto ir savivaldybės riba baigdavosi ties krantu, tad simboliška, kad būtent šiais metais festivalis „Rafta“ prisišvartavo prie Nidos krantų. Kuršių mariose ir greta jų vykstantis festivalis – puiki proga atkreipti dėmesį į viso pamario krašto vandens turizmo galimybes. Taip pat tai proga pasidžiaugti kasmet gausėjančiu mažųjų laivų skaičiumi ir stiprėjančiu jūrinės valstybės tapatumu“, – teigia Neringos meras.

Jam antrina ir vienas „Raftos“ organizatorių, nuo vaikystės buriuojantis Vilius Tamkvaitis:

„Mūsų tikslas apjungti kokybišką muziką ir vandenį. Džiugu, kad nors savaitgaliui išjudiname laivybą. Iš esmė šiuo metu beveik visi privatūs nuomojami laivai Nidoje yra išnuomoti, keletas likusių yra tik Klaipėdoje ar Mingės kaime, – sako V. Tamkvaitis. – Atplauksiantiems į „Raftą“ laivais svarbu atkreipti dėmesį, jog mariose krito vandens lygis, tad jachtos, kurių grimzlė gilesnė nei du metrai, turės sustoti kiek tolėliau nuo kranto.“

Patiems Neringos gyventojams patekimas į „Raftos“ festivalį nemokamas. Tereikia pateikti leidimą keltis keltu neatlygintinai bei asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Kitiems festivalio kaina – nuo 25,20 eurų.

Didžiausio žmonių srauto festivalio organizatoriai tikisi šeštadienį. Dėl ypatingos palapinių miestelio lokacijos ant Kuršių marių kranto iš jos puikiai matysis Parnidžio kopa.

Rūpestis gamta – svarbi festivalio organizatorių misija. „Rafta“ nuo kiekvieno parduoto bilieto vieną eurą skiria Kuršių nerijos nacionaliniam parkui. Taip pat prie įėjimo rūkantiems festivalio dalyviams bus dalinamos peleninės, festivalio teritorijoje bus įrengtos specialios rūkymo zonos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder