Tolerancijos šventė sulaukė susidomėjimo

Tolerancijos šventė sulaukė susidomėjimo

Penktadienį jau antrą kartą Klaipėdoje, "Meridiano" skverelyje, vyko asociacijos "Pozityvus gyvenimas" organizuojama Tolerancijos šventė, skirta prevencijai prieš AIDS virusą ir visuomenės supratingumui skatinti.

Šventė prasidėjo jau vidurdienį - "Meridiano" skverelyje buvo pastatytos palapinės, kur norintieji galėjo pasitikrinti kraują ir sužinoti, ar neserga AIDS. Šie tyrimai buvo atliekami visiškai anonimiškai. Pasitikrinusiems kraują buvo dalijami įvairūs akcijos suvenyrai. Atėjusių pasitikrinti buvo nemažai - jau nuo šventės pradžios prie palapinės būriavosi žmonės, daugiausia vyrai.

Šventės metu susidomėjusiems buvo teikiama informacija apie ŽIV virusą, dalijami įvairūs lankstinukai, prezervatyvai. Deja, šį kartą tolerancijos šventės organizatoriai, atrodo, pamiršo, kokioje valstybėje yra - informacija apie ŽIV virusą buvo teikiama rusų kalba. Lankstinukus dalijantis jaunuolis, priėjęs prie žmonių, pasakoti apie akciją iš karto pradėdavo kalbėti rusiškai.

Šventės vietoje sergantieji ŽIV bei jų artimieji dalijosi savo patirtimi, pasakojo apie savo gyvenimą, jausmus sužinojus diagnozę.

"Tikiu, kad pasidalinus su visuomene savo patirtimi, leidus žmonėms pamatyti, kad esame tokie patys žmonės iš kūno ir kraujo, bus sulaukta daugiau supratingumo", - sakė asociacijos "Pozityvus gyvenimas" pirmininkas Jurgis Andriuška.

Šventę vainikavo grupės "Amberlife" koncertas, vakaro vedėjas atlikėjas Mindaugas Mickevičius-Mino buvo karūnuotas pirmuoju ŽIV nevyriausybinių organizacijų ambasadoriumi.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder