„Urvinis žmogus”- metafora į mūsų visų prigimtį

„Urvinis žmogus”- metafora į mūsų visų prigimtį

Net ir po daugelio spektaklio gyvavimo metų „Urvinis žmogus” vis dar labai populiarus. Žiūrovams pristatomas šioms dienoms aktualus žmogus, kuris kalba apie amžinus „nesusipratimus“ tarp vyrų ir moterų, smulkius skirtumus ir mažučius niuansus, kurie vyro ir moters bendrą gyvenimą paverčia nuolatine gyvenimiška komedija. Urvinį žmogų tolyn į modernųjį amžių veda visiems gerai žinomas, humoro jausmo nestokojantis Giedrius Savickas.

Spektaklis “Urvinis žmogus” yra tapęs legenda. Statistika – iškalbinga. Per 13 metų Lietuvoje buvo parodyta daugiau nei 1000 spektaklių. Gastrolių metu spektaklis aplankė virš keturiasdešimt miestų ir miestelių, o į spektaklius parduota daugiau nei 400 000 bilietų!

Dėl tokio ilgo gyvavimo spektakliui kyla pavojus išsisemti, pasibaigti. Bet ne šiam spektakliui! “Urvinis žmogus” visada pripildo teatrų sales, o vaidinimui pasibaigus, žiūrovų veidai ir toliau spinduliuoja gerą nuotaiką. Spektaklio forma yra unikali tuo, kad kiekvienas aktorius jį interpretuoja savaip, papildo tekstą, improvizuoja, todėl istorija yra asmeniška ir kaskart savita.

Pasak aktoriaus, Urvinis – tai metafora, kalbanti apie visų mūsų prigimtį, tai ta esmių esmė, tas grynuolis be pagražinimų. Tai molis, iš kurio visi mes esame išlipdyti. Daugelis baidosi šio apibūdinimo, jį siedami su primytiviais dalykais. Tačiau niekas nesako, kad Urvinis žmogus – be intelekto. Priešistorinis Urvinis gyveno atsakomybės pilną gyvenimą: medžiojo, kad išgyventų, kad išmaitintų ir apgintų savo šeimą. Dabar mes irgi medžiojam darbus, moteris, galimybes, tik medžioklės priemonės yra stipriai pakitusios.

“Urvinis žmogus” - spektaklis, kuris paryškina vyrų ir moterų skirtumus. Tai tarsi skirtingos kultūros, turinčios vienodus poreikius, bet keliai į tų poreikių įgyvendinimą daugeliu atveju yra visiškai priešingi. Spektaklyje pateikiamos gyvenimiškos situacijos, šmaikščiai ir taikliai atskleidžiančios, kaip skirtingai tą pačią situaciją išgyvena vyras ir moteris.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder