CSI trijulę keičia detektyvas "Pelkė"

CSI trijulę keičia detektyvas "Pelkė"

Vasario pradžioje su TV3 žiūrovais laikinai atsisveikinsianti kultinė kriminalinių dramų trijulė – "CSI Majamis", "CSI kriminalistai" ir "CSI Niujorkas" – su nauju mistinių nusikaltimų sezonu televizijos eterį sudrebins rudenį. Tuo tarpu TV3 kviečia susipažinti su jau nuo vasario 7-osios žiūrovus prie ekranų prikaustysiančia eterio naujiena – amerikiečių detektyvu "Pelkė" (The Glades).

2010-aisiais JAV pasirodžiusi kriminalinė veiksmo drama vėlais pirmadienio-ketvirtadienio vakarais, 23.00 val., pateiks ne tik kvapą gniaužiančius detektyvų ir policijos vykdomų procedūrų vaizdus, įtrauks į paslaptingomis detalėmis apipintų bylų tyrimą saulėtosios Floridos pakrantėje, bet ir privers nusišypsoti – kandaus, ironiško, o kartais net juodojo humoro perliukų čia tikrai netruks!

Pagrindinis "Pelkės" herojus – puikus, darbą išmanantis, bet savo charakteriu kartais "užknisantis" detektyvas Džimas Longvortas, įkūnijamas aktoriaus Matto Passmore'o, išgarsėjusio vaidmeniu Lietuvos žiūrovams puikiai pažįstamame seriale "Makleodo dukterys". Džimas – vyriškas, seksualus, šarmingas, turintis puikų humoro jausmą ir nepelnytai apkaltintas neištikimybe, susidėjus su boso žmona! Detektyvui tenka persikraustyti dirbti į Floridą – valstiją, kurioje, rodos, laukia vien tik saulė, golfo laukai ir lengvas gyvenimas. Ką jis ten randa? Kalną neišaiškintų žmogžudysčių bylų ant savo naujojo darbo stalo! Iš nelengvos padėties padės išsisukti tik detektyvo patirtis ir puiki nuojauta.

Tiesa, Floridoje herojui horizontą nušviečia ir ryškiausias spindulys – žavi medicinos sesuo Kali! Ligoninės uniforma vilkinti aktorė Kiele Sanchez televizijos žiūrovams ir kino teatrų lankytojams žinoma iš mistinio trilerio "Idealus pabėgimas" (A Perfect Getaway) su Milla Jovovich bei iš serialo "Dingę" (Lost). Kali – vieniša mama, auginanti trylikametį sūnų, kurio tėvas dienas leidžia kalėjime. Nenuostabu, kad ši moteris nejaučia simpatijos policijos pareigūnams! Žinoma, detektyvas Džimas dar privers ją apsigalvoti.

"CSI" kriminalistikos mėgėjų dėmesio tikrai sulauks ir daktaras Karlosas Sančezas: laboratorijoje plušantį, maksimalaus kruopštumo reikalaujančias procedūras atliekantį tyrėją vaidina Carlosas Gomezas, pasirodęs juostose "Smėlio ir rūko namai" ir "Desperado", TV3 serialuose "CSI kriminalistai" ir "Vilko bilietas". Karlosui prisilietus prie painiausių bylų, jose kaipmat sumažėja nežinomųjų, o neįtikėtinos detektyvo Džimo teorijos pasitvirtina!

Serialo žvaigždė M. Passmore'as neseniai prisipažino, kad armijoje vairuodamas sunkvežimį net nebūtų pagalvojęs apie tai, jog kada nors taps aktoriumi ar apskritai pramogų verslo atstovu: "Man ši mintis kėlė juoką. Užaugau Australijos didmiesčio Brisbano priemiestyje, todėl prisipažinti, jog noriu tapti aktoriumi, man būtų buvę mažų mažiausiai keista".

Vaidmeniu "Pelkėje" patenkintas aktorius sako, kad šis serialas, paliesdamas pačias tamsiausias temas, sugeba išlikti šviesus: "Čia viskas paskaninta sarkazmu ar puikiu humoru. Puiki galimybė žiūrovui atitrūkti nuo kasdienybės. Be to, aš labai žaviuosi Florida: jos išorė – patraukli ir žavi, tačiau vidus gali pasirodyti tikrų tikriausia pelkė! Tas pats ir su paplūdimio gražuolėmis, vilkinčiomis gundančius bikinius – beveik už kiekvienos iš jų slepiasi aligatorius".

Žavėjotės kultinio "Daktaro Hauso" bendravimo stiliumi? Tada jums patiks ir juodas detektyvo Dž. Longvorto humoras, tikėjimas, kad jis visada teisus, o ironiškos jo pastabos merginoms tiesiog išvers iš koto: "Ar auka buvo graži? Nežinau, radau ją be galvos."

"Norit atsikratyti nereikalingo kūno? Keliaukit į Floridą: čia juo pasirūpins pati gamta, – ironiškai šypteli "Pelkės" režisierius Cliftonas Campbellas, aiškindamas, kad kiekvienoje serialo istorijoje įsipainiojusi žmogžudystė. – Tuo ir žavus šis miestas: dieną čia išpuoselėtas paplūdimys, o naktį – žmogžudysčių pėdsakai ir motyvai, atvedantys į greta smėlėtų krantų plytinčias purvinas, klampias pelkes."

Orų prognozės Floridoje visada tos pačios: bus saulėta. Tikėtina nauja… žmogžudystė!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder