Daili vedėja - besiblaškančios laidos šiaudas

Daili vedėja - besiblaškančios laidos šiaudas

Nors moteriškas grožis yra patikrintas televizijos jaukas, tačiau iki galo neaišku, kiek ir kokių žiūrovų ant jo užkibs. Ar pavyks juos išlaikyti reikiamam reitingui, jei, nors ir žaviausias vedėjas, ves nevykusią laidą?

Tinkamas laidos vedėjas dažniausiai laikomas beveik puse darbo ir sėkmės, t. y. reitingų. Tai puikiai žino toks patyręs televizijos prodiuseris Justinas Milušauskas. Jo "Chorų karai" šiemet klesti dar labiau nei pernykštį sezoną. Bet tikriausiai ne tik dėl konkurso veidų - tituluotos gražuolės Jurgitos Jurkutės ir neseniai TV3 vadovų oficialiai karūnuotu visų laikų geriausiu Lietuvos televizijos vedėju Vytauto Šapranausko.

Dėl pastarojo praėjusį sekmadienį J. Milušauskas galėjo iš nervinės įtampos nusigraužti nagus - ar jis pasirodys jo laidos tiesioginiame eteryje po skandalingųjų kitų prodiuserių surengtų "Auksinių svogūnų" apdovanojimų? Prastą šou labai prastai vedė labai prastai atrodantis talentingas aktorius. Aukštą reitingą taikliai paaiškino vienas internautas: "Žiūrovus apėmė azartas: smigs iki apdovanojimų ceremonijos pabaigos Šapras ar ne?" Kažkam tai pasirodė juokinga, kažkas piktinosi, o kažkam buvo baisiai liūdna.

J. Jurkutė į televiziją atėjo po pergalės konkurse "Mis Lietuva" ir savo grožio jėga neapsiribojo. Atvirkščiai - net nemėgsta, kai jai primena šį televizijos trasą atvėrusį trampliną. Mergina pradėjo studijuoti aktorinį meną, per metus buvo pripažinta patraukliausia, stilingiausia televizijos vedėja ir akivaizdžiai tobulėja toliau. Ekrane ji rimtu veidu nesprendžia globalinių pasaulio problemų, tačiau ir primygtinai nemirksi ilgomis blakstienomis, retai kada atidengia savo gražias kojas. Ji tiesiog natūraliai bendrauja su žiūrovais, laidų dalyviais ir savo partneriais, sklandžiai ir taisyklingai kalba, nuoširdžiai šypsosi, gerai veda gerą ir populiarią laidą, skleidžia jaukumą ir šilumą. Patekusi į savo roges Jurgita tapo dar vienu retu moters - laidos vedėjos, puikios partnerės - atradimu. Iki tol didžiausias J. Milušausko televizijos vedėjos atradimas buvo pripažinta menininkė Nomeda Marčėnaitė.

"Goda Alijeva meta iššūkį!", - savaitę nuolat sukosi laidos "24 valandos" anonsas ir naujos vedėjos pristatymas. Jauna moteris buvo pristatoma ir reklamuojama taip reikšmingai, kaip pokalbių, politinių ir socialinių laidų solistės Rūta Mikelkevičiūtė, Rita Miliūtė ar Edita Mildažytė. Naujos kriminalinės laidos vedėjos nuopelnai: prieš metus kitus šmėkstelėjimas televizijoje, dalyvavimas (šokimas - dainavimas?) blondinių grupėje YVA, "69 danguje" ir nauja - motinystės - patirtis. Tačiau pagrindinis Godos nuopelnas televizijai, kuri yra ne radijas ar garbaus profesoriaus paskaita ir pirmenybę teikia vaizdui, - puiki išvaizda. Vakarų ir Amerikos televizijose dar būtina charizma ir patikimumas, tam tikras amžius ir branda.

 

Merginų grupės "69 danguje" narė Goda Sabutytė nuo šiol - kriminalinės laidos vedėja.

Prodiuseris tikisi, kad 24-erių Goda patrauks žiūrovus, taip, kaip kad patraukė savo vyro - krepšininko Rolando Alijevo širdį. Ji yra lyg ir viskas, kas šiandien turi garantuoti sėkmę Lietuvos komercinėse televizijose. Ar G. Alijeva išgelbės sunkiai vietos eteryje ir veido beieškantį, niekaip neužsikabinantį socialinį projektą "24 valandos"?

Laida rudenį pompastiškai startavo su trimis vedėjais - tikrais komisarais. Tačiau jų komisariškas profesionalumas neperaugo į televizijos vedėjų meistriškumą ir visai nusodino ir taip nykią laidoje rodomą socialinę tikrovę. Neišgelbėjo "24 valandų" ir kitas - jau ne kartą televizijos vedėjo duonos ragavęs Gediminas Juodeika. Televizija jam tai jau ne tik svajonė, o beveik priklausomybė. G. Juodeika dėl noro vėl grįžti į ekraną per 3 mėnesius numetė 25 kilogramus. Vyras diplomatiškai nesiskundžia netekęs vedėjo darbo. Viltis miršta paskutinė? Taip, kaip jos vis nelaidoja niekaip savęs neatrandančios laidos kūrėjai. Laida tampa moteriškesnė? Apie kriminalus ir problemas - minkštai? Grožis išgelbės laidą? Jei dar prie viso to pridėjus protingą ir originalią mintį, dinamišką jos realizavimą, aktualumą, gerą operatoriaus, apšvietėjų, redaktorių darbą, vedėjo charizmą - taip.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder