Lietuva į "Euroviziją" važiuos per Klaipėdą

Lietuva į "Euroviziją" važiuos per Klaipėdą

Regis, klaipėdiečių norai, kad mieste vyktų kuo daugiau kokybiškų renginių, pildosi. Penktadienį oficialiai paskelbta, jog "Eurovizijos" nacionalinės atrankos finalas bus rengiama "Švyturio" arenoje. Maža to, išlaikoma tradicija bilietus pardavinėti už simbolinę kainą.

Penktadienį Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas Vilniuje susitiko su Nacionalinio radijo ir televizijos generaliniu direktoriumi Audriumi Siaurusevičiumi. Jie pasirašė dokumentą, kuris užtvirtino ketinimus 2017-ųjų "Eurovizijos" nacionalinės atrankos finalą surengti uostamiestyje.

Finalinis pretendentų į "Euroviziją" koncertas vyks Nepriklausomybės atkūrimo dieną - Kovo 11-ąją. Bilietai į šį renginį tekainuos 3 eurus ir bus pradėti platinti jau ateinantį trečiadienį, vasario 22 dieną, 11 val. Bilietų, kuriuos bus galima įsigyti "Bilietai.lt" kasose ir internetinėje svetainėje, pardavimas vyks dviem etapais. Antrasis startuos po savaitės. Perkant internetu, vienu kartu bus parduodama ne daugiau keturių bilietų. Beje, renginyje nebus stovimųjų vietų - tai buvo griežtas LRT reikalavimas.

"Šis koncertas bus graži dovana miestui ir miestiečiams, minint Lietuvos kultūros sostinės metus ir tęsiant tradiciją sukurti ryškų akcentą švenčiant valstybines šventes. Smagu dar ir tai, jog "Eurovizijos" nacionalinės atrankos finale pasirodys ne tik konkurso finalistai, bet ir didelis būrys kitų atlikėjų. Neabejoju, jog tai bus įspūdingas koncertas, kurio metu dažnai skambės ir Klaipėdos vardas", - džiaugėsi meras.

Idėja tokį renginį, pritraukiantį didelę dalį tautiečių prie televizijos ekranų, parodyti Klaipėdoje pradėjo sklandyti pernai rudenį. Na, o dialogas su LRT direktoriumi prasidėjo dar prieš Naujuosius metus. Abi pusės sutarė neviešinti šios idėjos iki dabar.

"Eurovizijos" nacionalinės atrankos finalas, anot V. Grubliausko, yra didelis iššūkis miestui, kadangi šiam koncertui surengti reikalinga aukščiausios kokybės technika: LED ekranai, šviesos, įgarsinimas. Tačiau meras teigė, jog uostamiesčiui pavyko atlikti didžiausius pasiruošimo darbus tam, kad priimtų ir pateiktų renginį europiniu lygiu.

Beje, miestas šio koncerto rengimui skirs apie 70 tūkst. eurų.

A. Siaurusevičiaus teigimu, jei Klaipėdoje pavyks sklandžiai suorganizuoti šį renginį, kitais metais bus galima svarstyti apie finalo rengimą kituose Lietuvos miestuose.

"Kiti miestai turės pasistengti, kad tektų ši garbė, ir, žinoma, atitikti daug reikalavimų", - sakė nacionalinio transliuotojo vadovas.

INFORMACIJA

Lietuvos atstovas gegužę Kijeve vyksiančiame "Eurovizijos" dainų konkurse pasirodys antrojo pusfinalio antrojoje dalyje. Pirmasis žiūrimiausio pasaulyje dainų konkurso pusfinalis įvyks gegužės 9 d. (antradienį), antrasis - gegužės 11 d. (ketvirtadienį), o finalas bus surengtas gegužės 13 d. (šeštadienį). Konkurse šiemet dalyvauja 43 šalys.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder