Nauja šluota - Audrius Siaurusevičius

Nuo penktadienio Lietuvos radijo ir televizijos generalinio direktoriaus pareigas pradėjo eiti Audrius Siaurusevičius. Jį nacionalinio transliuotojo vadovu išrinko LRT taryba.

Naujasis vadovas penktadienį prisistatė LRT darbuotojams. "Valymų nebus, bet pokyčių - taip", - žadėjo A. Siaurusevičius bei palinkėjo komandai stabilaus ir sutelkto darbo.

"Eteris" pasidomėjo naujojo LRT vadovo nuotaikomis.

- Ar manote, kad vadovo darbas bus mielesnis už žurnalistiką?

Nemanau.

- Kokie pokyčiai laukia LRT jums pradėjus vadovauti?

LRT turi tapti labiau visuomeninė, t.y. tiesiog vykdyti LRT įstatymą. Manau, kad iki šiol nebuvo išnaudotas naujienų tarnybų potencialas. Radijas ir televizija turi labiau atsigręžti į kultūros žmones, kurti, saugoti ir puoselėti nacionalines kultūros vertybes.

- Ar reikėtų įvesti TV mokestį?

Reikėtų užtikrinti nacionalinio transliuotojo finansavimą. O kokiu būdu tai padaryti - nėra pats svarbiausias klausimas.

- Ar ir toliau geriausiu eterio laiku bus rodomas "Teksaso reindžeris"? Ar išliks laida "Be pykčio"?

Naująjį tinklelį LRT taryba patvirtins prieš naująjį sezoną, t. y. vasaros pabaigoje.

- Ką atsakytumėte į kai kurių žiūrovų nuomonę, jog jus išrinko tik todėl, kad, vesdamas laidą "Spaudos klubas" nusipelnėte valdančiųjų pasitikėjimo pataikaudamas valdžiai?

Mane išrinko LRT taryba, kurią sudaro 12 žinomų visuomenės, mokslo ir kultūros žmonių. Iš jų 11 balsavo už mano kandidatūrą.

- Kaip ketinate išvengti politikų spaudimo, ypač prieš artėjančius rinkimus?

Iki šiol man pavykdavo tai padaryti, tikiuosi, pavyks ir ateityje, be to, nemanau, kad politikai būtinai ruošiasi mane spausti.

- Esate Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentas. Kiek kilogramų sveriančią štangą galite pakelti?

Prezidentai štangų nekilnoja.

Karjera

Iki šiol A. Siaurusevičius dešimt metų Lietuvos televizijoje vedė laidą "Spaudos klubas". 1999 metais "Spaudos klubas" nacionaliniame televizijų konkurse "Ad rem" pripažintas geriausia pokalbių laida. 2004 -aisiais žurnalo "TV antena" skaitytojai išrinko A. Siaurusevičių populiariausiu politinių diskusijų laidų vedėjų. 2003 m. A. Siaurusevičius Lietuvos televizijoje rengė ir vedė laidų ciklą "Už Europą", 2000 - 2001 metais - LTV laidą "Pusryčių klubas". 1990 - 1998 metais A. Siaurusevičius dirbo "Laisvosios Europos" radijo korespondentu.

LRT vadovas gimė Prienuose 1967 m. balandžio 18 dieną. Baigė žurnalistiką Vilniaus Universitete. Nuo 2000 m. A. Siaurusevičius - VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto lektorius. Priklauso Lietuvos žurnalistų sąjungai, yra Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentas, dviejų fondų - Lietuvos ir Ukrainos T. Ševčenkos bei Lietuvos ir Rusijos J. Baltrušaičio - valdybų narys. A. Siaurusevičius yra apdovanotas Lietuvos (2000 ir 2004 m.) ir užsienio šalių - Ukrainos (2006 m.), Gruzijos (2004 m.), Estijos (2004 m.) - valstybiniais apdovanojimais.

Džiugas LUKOŠEVIČIUS

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder