Vydūnas: tautos jėga yra jos savigarba

Vydūnas: tautos jėga yra jos savigarba

2018-ųjų savaitgaliais per Extra FM buvo transliuojamas radijo laidų-pokalbių ciklas „Lietuvos giesmė“, skirtas Vydūno metams. Rytoj (sekmadienį) 8 val. eteryje nuskambės baigiamoji ciklo laida.

Šį kartą laidos kūrėjai – projekto vadovas Sigutis Jačėnas drauge su garso režisieriumi Kristijonu Lučinsku – lankysis žymaus fotožurnalisto, kultūros istoriko, kraštotyrininko ir publicisto, Klaipėdos miesto ir  Šakių rajono Garbės piliečio Bernardo Aleknavičiaus ir jo žmonos Antaninos namuose.

Laidoje „iš pirmų lūpų“ išgirsime, kodėl zanavykas pradėjo domėtis Mažąja Lietuva, filosofu Vydūnu, kokią prisimena rašytoją Ievą Simonaitytę, kaip gimė sumanymas, dabar jau tapęs tradicija ir gyvuojantis 30 metų, Kristijono Donelaičio gimimo dieną, sausio 1-ąją, 12 val. susitikti prie jo paminklo Klaipėdoje.

Atsisveikindamas B. Aleknavičius palinkės visiems eiti Vydūno pramintu taku ir primins filosofo išmintį: „Svarbiausia ir esmingiausia kiekvienos tautos jėga yra jos savigarba. Kur ji sunaikinama, ten tauta nesulaikomai žengia į pražūtį“.

Projektą „Lietuvos giesmė“ iš dalies finansavo Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas. Informacinis partneris dienraštis „Vakarų ekspresas“. Rengėjas VšĮ „Vieno aktoriaus teatras“. Nuoroda į laidų archyvą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder