Egzotika - vyrai su sijonais

Egzotika - vyrai su sijonais

Kai prieš dvi savaites atsitiktinai Kaune patekau į Laisvės alėją, buvau maloniai nustebintas reginiu - čia vaikščiojo spalvingai pasipuošę vyrai su sijonais.

Tarp negausių pilkai juodų vietinių praeivių siluetų šie, tarsi povai tarp ančių patelių, tiesiog švytėjo!

Beveik visos lauko kavinės nors ūžė, bet kultūringai, ramiai, be išsišokimų, bent jau dienos metu. Spalvotos plunksnos skrybėlėse, balti ar mėlyni marškiniai, įvairiausių spalvų ir raštų tautiniai sijonai su kažkokiais pakabukais ant pilvų. Pagalvojau: panašu į senovinę nekaltybės spyną, kurią pavydūs riteriai savo žmonoms pakabindavo išjodami į karą.

Bet ne - pasirodo, tai "pilvinė"(taip aš ją pavadinau). Kaip pas mus rankinė. Joje jie laiko pypkes, cigaretes, pinigus ir panašiai. Vis kažką naujo, žmogau, pamatai, net nebuvęs Škotijoje.

O spalvotos tatuiruotės ant blauzdų! Žodžiu, buvo tikrai įdomu apžiūrinėti gyvus tikrus kitos šalies žmones. Mūsiškiai, kiek pastebėjau, laikėsi santūriai. Praeidavo lyg pro įprastinius "bomžus".

Pamaniau: ir mes europėjame. Nebežiūrime akis įbedę į užsienietiškai kalbančius turistus.

Štai jums ir natūralus karnavalas! Papuoštų bet kurią Jūros šventę ar Kaziuko mugę. Gėjų paradas Vilniuje, lyginant su šiuo reginiu, buvo tik pilkų šešėlių eismas.

Šmėkštelėjo mintis: o jeigu koks Gražulis ar Uoka užsipultų "nekaltus" sijonuotus vyrus? Vėliau šie turėtų aiškintis, kad jie ne "tie", o tiesiog futbolo sirgaliai! Matyt taip ir įvyko, nes vienas nedidukas, kreivom kojytėm, kyšančiom iš po sijono, škotas vaikščiojo su šviežiai užklijuotu pleistru ant kaktos ir ištinusiu žandikauliu...

Pajutau gailestį ir gėdą, kaip kažkada Rimas Kurtinaitis už lietuviškai šnekančių padugnių veiksmus.

Taigi netikėtai, visai ne tuo tikslu atvykęs (o svarbiausia - be jokių valdžios pastangų), patekau į normalią civilizuotą aplinką!

Nuo šiol šis Laisvės alėjos vaizdas liks mano atmintyje visam gyvenimui. Galbūt kitais metais Klaipėda taip pat spinduliuos krepšinio sirgalių įvairove. Ir nebebus nemalonių incidentų senamiestyje, kai užpuolami ir sužalojami užsieniečiai.

Tokios štai mano mintys, sulaukus spalvoto auksinio rudens...

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder