Udmurtijos zoologijos sode gyvenančios beždžionės išmoko plauti grindis ir išnešti šiukšles

Udmurtijos zoologijos sode gyvenančios beždžionės išmoko plauti grindis ir išnešti šiukšles

Keli Udmurtijos zoologijos sode gyvenantys primatai, matydami, kaip darbuotojai tvarko jų voljerus, patys paėmė į rankas skudurus bei plaušines šluotas ir išmoko plauti langus, grindis, išnešti šiukšles.

Tai trečiadienį pranešė naujienų agentūra "RIA Novosti", remdamasi šio Rusijos regiono sostinėje Iževske esančio zoologijos sodo atstovais.

Iš pradžių beždžionės stebėjo, kaip žmonės tvarko jų voljerus, o po to pabandė pačios panaudoti darbo įrankius pagal paskirtį.

"Pirmas paėmė į rankas skudurą ir pamėgino išplauti grindis talentingas ir ūkiškas šimpanzių patinas Jaška. Vėliau jis pradėjo švarinti voljero sienas ir langus. Pastaruosius jis valė itin rūpestingai: naudojo ne tik vandenį ir skudurą, bet ir kelis kartus paspjaudė ant stiklo, o po to nušluostė. Jašos pavyzdžiu pasekė ir jo draugė - šimpanzė Džesika. Ji šlavė grindis ir krovė šiukšles į paketus antrame aukšte, o Jaša - pirmame", - informavo zoologijos sodo darbuotojai.

Tiesa, Jašos ir Džesikos kaimynai kol kas tokio sumanumo nepademonstravo. Skudurai, šepečiai, kempinės, kibirai ir šluotos šiems primatams tapo savotiškais žaislais, kuriais galima mėtytis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder