Žirgų lenktynės Sartuose - be dopingo

Žirgų lenktynės Sartuose - be dopingo

Tradicinėse, kasmetinėse, 106-se ristūnų žirgų lenktynėse „Sartai – 2012“ buvo paimti žirgų kraujo mėginiai dopingo kontrolės nustatymui. Šių metų vasario 13 dieną gautas patvirtinimas, kad draudžiamų veterinarinių medžiagų mėginiuose nenustatyta, pranešė valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Tyrimai buvo atlikti Kembridžširo laboratorijoje (Jungtinė Karalystė).

„Šiemet tradicinėse lenktynėse Sartuose dalyvavo 56 žirgai. Atrinkti ristūnų kraujo mėginai buvo tikrinami pagal draudžiamų medžiagų sąrašą, kurį 2011 metais paskelbė Tarptautinė jojimo federacija. Kaip ir kasmet, norėta išsiaiškinti, ar žirgams nebuvo duota draudžiamų veterinarinių preparatų (dopingo). Žirgų kraujo mėginiai buvo paimti vos tik pasibaigus varžyboms ir išsiųsti tyrimams į laboratoriją Jungtinėje Karalystėje“, – teigė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vyriausiasis veterinarijos gydytojas Algis Dranseika.

Pasak veterinarijos gydytojo ir varžybų organizacinio komiteto nario, atsakingo už žirgų sveikatos tikrinimą, Algio Dranseikos, preliminariai žirgų sveikatos būklę prieš lenktynes tikrino Zarasų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sudaryta komisija, kuri dopingo tyrimams parinko keturis pačius eikliausius žirgus. Renginio metu nuolat budėjo dviejų privačių veterinarijos gydytojų ekipažai. Specialisto teigimu, duomenų apie žirgus, susirgusius po lenktynių, negauta.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder