7 kvaili ir bjaurūs dalykai, kuriuos daro vargstantys, o turtingi – ne

7 kvaili ir bjaurūs dalykai, kuriuos daro vargstantys, o turtingi – ne

Vargšams paprastai būna būdinga nepaprasta savikliova. Jie elgiasi taip, lyg būtų bet kokios srities ekspertai – ar tai būtų politika, sportas, ar žmonės, kurių jie net nepažįsta, ar visuomenė, šalies vyriausybė. Viskas jiems sukelia priešiškumą ir neigiamas emocijas.

Galima ilgai svarstyti, kodėl vieni žmonės lieka vargšais, o kiti praturtėja. Nurodysime 7 pagrindinius dalykus, kurie būdingi vargstantiems:

1. Vargšai žiūri televizorių, o turtingi skaito knygas.

Kiek valandų per dieną praleidžiate prie televizoriaus? O dabar pasistenkite prisiminti, kada pastarąjį kartą skaitėte knygą? Kiek knygų perskaitote per metus? Jeigu atsakymai į šiuos klausimus liūdni, laikas keisti savo įpročius.

Filmai ir serialai nėra blogas dalykas, tačiau peno protui jie neduoda. Skaitykite knygas.

2. Vargšams moka už atidirbtas valandas, o turtingiems – už rezultatą.

Tarkime, jūs dirbate įmonėje. Jūs galite būti geriausias stalų nurinkėjas planetoje, tačiau kokią unikalią vertę duodate įmonei, kurios negalėtų duoti niekas kitas? Jums moka už atidirbtas valandas, o turtingiems – už rezultatą. Kiek laiko pastarieji praleidžia darbe, niekam neįdomu. Užtat jie daro tai, ko kiti nesugeba.

3. Vargšai kaltina kitus dėl savo nelaimių, o turtingieji prisiima atsakomybę už nesėkmes sau.

Vargšams visada būna kaltas kažkas kitas: ekonomika, vyriausybė, bosas, darbas, miestas, kaimynas ar draugai. Visada kiti, tik ne jie.

Turtingi žmonės taip niekada nemąsto. Jie prisiima atsakomybę už savo gyvenimą. Jie supranta, kad jeigu bloga padėtis tęsiasi gana ilgai, tai jie patys kažką daro neteisingai ir niekas kitas dėl to nekaltas.

Prisiminkite, kad pakeisti kitų praktiškai neįmanoma, bet jūs visada galite pakeisti save.

4. Vargšai susikoncentruoja į santaupas, o turtingi – į investicijas.

Vargšas gali taupyti kiekviename žingsnyje: rytais gerti arbatą su pigia bandele vietoj kavos su prancūzišku sūriu, niekada nepirkti nei sau, nei artimiesiems nieko brangaus ir stengtis taupyti. Bet sutaupytas centas ir lieka menku centu. Jūs nepraturtėsite, stengdamiesi sutaupyti kelis eurus. Skurdas susijęs ne su tuo, ko nesutaupote. Jums reikia daugiau uždirbti, kad galėtumėte investuoti.

5. Vargšai viską žino, o turtingieji nuolat mokosi.

Vargšai įsitikinę, kad žino viską. Jie elgiasi kaip tikri bet kokios srities ekspertai. Jie viską ir visus smerkia, kritikuoja, neigia, peikia. Užuot objektyviai įvertinę savo žinias ir mokęsi, jie būna užsispyrę ir įsitikinę, kad ir taip viską žino.

Turtingi žmonės mokosi visą gyvenimą. Jie klausinėja, klauso kitų, skaito knygas, eina į paskaitas. Jie negaili pinigų savišvietai, kursams, nes mano, kad tai yra geriausia investicija.

Skirtingai nuo vargšų, jie išsako savo nuomonę tik tais klausimais, kuriuos tikrai gerai išmano.

Kodėl vargšai visada turi savo nuomonę bet kokiu klausimu? Nes tai yra vienintelis būdas patraukti kitų dėmesį į save, pasijusti reikšmingiems ir parodyti, kad yra protingesni už kitus.

6. Vargšai tiki, kad už pinigus negalima nusipirkti laimės, o turtingi žino, kad už juos galima nusipirkti patirtį, kuri padarys juos laimingus.

Tikriausiai ne kartą girdėjote apie tai, kad pinigai – blogio šaknys. Iš tikrųjų pinigų trūkumas yra viso blogio šaknis.

Pažvelkite į skurdžias šalis, jose nepamatysite laimingų žmonių minių. Ten kiekvienas galvoja tik apie tai, kaip išgyventi, užsidirbti duonai. Nė vienas milijardierius nėra užpuolęs kito žmogaus gatvėje ir apiplėšęs. O vargšai daro tokius dalykus, nes jiems trūksta pinigų. Pinigai yra neutralūs. Tai yra instrumentas, kurį galite panaudoti gėriui arba blogiui. Viskas priklauso nuo jūsų.

7. Vargšai tiki laimingu loterijos bilietu, o turtingi – veiksmais.

Vargšai mano, kad vienintelis šansas praturtėti – tai nusipirkti loterijos bilietą, nors žino, kad šansai išlošti yra menki. Ir vis tiek jie gyvena iliuzijomis: „Jeigu išlošiu, tai nusipirksiu namą, mesiu nekenčiamą darbą, išvažiuosiu atostogauti, leisiu laiką su brangiais žmonėmis... Pagaliau imsiu gyventi laimingai.“

Jeigu jūs taip manote, tai niekada nepatirsite sėkmės. Turtingi žmonės mąsto kitaip, jie tiki tik veiksmais, o ne žodžiais ir svajonėmis. Jie mano, kad visko reikia siekti pačiam, o ne laukti laimingo atsitiktinumo. Jie mąsto taip: „Aš nelauksiu kažko, nesitikėsiu stebuklo ar laimingo atsitikimo, juo labiau nedėsiu vilčių į kvailą loterijos bilietą, o viską padarysiu pats!“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder