Apsimetėlis advokatas mokėsi iš TV serialų

Apsimetėlis advokatas mokėsi iš TV serialų

Vyriškis, daugiau nei 50 bylų nagrinėjime apsimetęs advokatu, vaidybos ir oratorystės mokėsi iš televizijos serialų, praneša „The Telegraph“.

Specialisto sertifikato neturintis advokatas Tahiras Malikas mėgo žiūrėti televizijos serialus, kuriuose vaizduojama teisėsaugos virtuvė. Iš ten vyras išmoko, kaip puikiai apsimesti geru advokatu, kaip manipuliuoti aplinkiniais, kaip veikia teismo procesai.

T. Malikas iš televizijos serialų sukauptas žinias panaudojo praktiškai – jis taip puikiai apsimetė advokatu, kad net kelis metus šios klastos nesuprato nei jo klientai, nei teismų darbuotojai.

Apsimetėlis advokatas narpliodavo įvairias nesudėtingas bylas ir taip Ilinojaus valstijos (JAV) Kuko apygardos teismus kvailino kelerius metus.

Klientai aiškina nežinoję, kad T. Malikas nebuvo profesionalus advokatas. Už apsimetėlio advokato darbą žmonės mokėdavo standartinius, tokios profesijos specialistui būdingus, įkainius: nuo 300 iki 3 tūkst. svarų.

Manoma, kad T. Malikas pasinaudojo savo įgytomis žiniomis apie kriminalinio teismo veikimo sistemą ir taip suklastojo savo asmens bylą. Išnagrinėjus teismo įrašus paaiškėjo, kad vyras praeityje buvo nuteistas už vagystę.

T. Malikui gal ir būtų pavykę išsisukti, tačiau vienam teismo darbuotojui kilo įtarimas dėl advokato elgesio ir jis paprašė parodyti kvalifikacijos licenciją.

Po suėmimo apsimetėlio lagamine buvo rasti dokumentai, įrodantys, kad vyras dirbo su beveik 60 bylų.

„Dėl savo kriminalinės praeities jis buvo gerai susipažinęs su teismų sistema, kad galėtų atlikti teisingus ir gudriai apgalvojus veiksmus, užpildyti reikiamus dokumentus, – teigė Kuko miesto šerifas Tomas Dartas. – Metų metus niekas nieko neįtarė, nes jis viską darė labai gerai apgalvojęs, išskyrus tai, kad jam nepavyko gauti teisininko diplomo.“

„Jo įžūlumas – pritrenkiantis. Prieš jūsų akis vyras, kuris bausmę atlikinėjo pataisos darbų kalėjime ir po to savo noru vaikštinėja po teismo salę – tikrų tikriausią liūto narvą – prisistatydamas advokatu. Tas vyrukas – velniškai geras aktorius“, – stebėjosi šerifas T. Dartas.

Policija šiuo metu bando surasti apsimetėlio advokato klientus, kurie sutiktų dalyvauti ir liudyti teismo procese.

T. Maliko apsimetinėjimo bylą teismas svarstys mėnesio pabaigoje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder