Aukso puodas už atkaklumą

Aukso puodas už atkaklumą

Liepos 16 dieną Lietuvos milijonierių gretas papildė nauja šeima. „Teleloto” Aukso puodas šį kartą iškeliavo į Šiaulius. Šiauliečiai įrodė, lietuviams būdingas atkaklumas ir užsispyrimas padeda ne tik kasdieniuose darbuose, bet ir milijono lošime.

Šokas - „Aš laimėjau!“

Jau išėjęs į pensiją vyras prisipažino kantriai pirkdavęs bent po vieną loterijos bilietėlį kiekvieną savaitę - ir laimė galų gale nusišypsojo. Šeima išduoda, jog būdavo ir tokių dienų, kai tekdavo tikrinti ir po 50 bilietų.

Žmona, prekiaujanti juvelyrika, į vyro maniją bandyti laimėti milijoną žiūrėjo gana nepatikliai. „Kai vyras nuo pat „Teleloto“ pradžios savaitė iš savaitės pirko bilietus ir parnešdavo jau po 50 jų, man teko jį sudrausminti. Juk nereikia tiek daug, jei nusišypsos sėkmė, tai ir su vienu bilietu“, - pasakojo moteris.

Lemtingasis bilietas į namus atkeliavo irgi vyro pastangomis, tačiau buvo padovanotas žmonai. Moteris prisipažįsta, kad praktiškai milijono litų čekis galėjo gulėti kaip gulėjęs dar ilgą laiką - nebūtų jo tikrinusi, tačiau pirmadienio rytą vyrui šovė mintis patikrinti dovanotąjį bilietą. „Šiandien ryte ruošiausi į darbą ir matau, kaip ateina maniškis - rankos dreba, kalba virpančiu, užsikertančiu balsu. Galvoju - kas dabar yra? Pirmą kartą mačiau savo vyrą tokį“, - pirmąsias akimirkas nupasakojo moteris. Iš pradžių laimingieji savo sėkme netikėjo ir bilietėlį pasakoja tikrinę dar daugybę kartų.

Nuo likimo - nepabėgsi

Šeima buvo nusprendusi, palūkėti ir iš Šiaulių į Vilniaus „Olifėjos“ būstinę atvažiuoti kitą dieną, tačiau baimė prarasti ar pamesti laimingąjį bilietą nugalėjo, o naktį vis vieną miegoti nepavyktų. Tad tą pačią dieną šeima iškeliavo į Kauną ir, pranešę gerą naujieną dukrai ir jos vyrui, kartu atvyko į Vilnių.

Dukra išdavė, jog pirmoji mintis, kai tėvai telefonu pranešę turintys svarbią žinią, buvo, jog mama laukiasi. O štai jos vyras iš karto įspėjo - tėvai laimėjo didelę sumą pinigų.

Šiauliečių šeima nusprendė savo sėkmę pasilaikyti tik sau ir apie Aukso puodo laimėjimą neskelbsią giminėms. Jų nuomone, ir patys susipras. Vyriškis loterijos bilietus dovanoja ir giminaičiams. Tačiau paklausti, kaip būtų reagavę į artimųjų laimėjimą, sutuoktiniai atsakė skirtingai. Moteris atvirai džiaugėsi, kad taip nenutikę, o vyras atsakė paprastai: „Nuo likimo - nepabėgsi.“

Naujoji milijono savininkė, išsidavė, jog kartą loterijoje buvo netoli ir dar vieno rimto laimėjimo - iki išsvajoto naujo automobilio buvo pritrūkę 1 skaičiaus. O didžiausias laimėjimas iki šiol - vos 69 litai.

Per didelė suma?

Milijonierė teigia, jog kartais atrodo - suma per didelė: „Atrodo užtektų ir 200 tūkstančių, o dabar? Reikia ramiai pagalvoti, kur juos ir kaip išleisti.“ Tačiau tik sužinoję, jog laimėjo Aukso puodą, jau nusprendė, kam skirs dalį pinigų. „Visų pirma, išsivešime vaikus į užsienį. Atiduosime skolą - praeitais metais mus vežėsi vaikai. Mūsų šeima labai artima, tad taip pat ir anūkui atidarysime sąskaitą, galbūt mokslams“, - apie artimiausius planus pasakojo moteris. Taip pat prisipažino, jog pirmasis pirkinys bus naujas automobilis, kurį nusižiūrėjusi jau senokai. Štai vyras konkrečių norų neturi, tačiau vienos iš svajonių - pasistatyti terasą su biliardu, baigti remontuoti namus, padėti jaunajai dukros šeimai su vaiku pasistatyti namą.

Milijono laimėtojų teigimu, jie norėtų pinigus išleisti ir labdarai, tačiau ne „svetimiems“, o savam ratui, saviems žmonėms, kuriems reikia materialinės pagalbos. Šiaulietis pensininkas savo laimėta pinigų suma džiaugiasi ir daugiau laimėjimų jam nereikėtų, tačiau žmona pasižadėjo perimti vyro pomėgį ir dabar kiekvieną savaitę įsigyti bent po vieną. „Jeigu laimėčiau dar kartą, tektų atsiprašyti visuomenės“, - juokauja milijonierė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder