Australė geiša nežada mesti profesijos

Australė geiša nežada mesti profesijos

Pirmoji Japonijos baltosios rasės geiša yra pasiryžusi tęsti veiklą nepaisant to, kad jai, kaip užsienietei, neleidžiama dirbti savarankiškai.

Kaip praneša AFP, Fiona Graham, Japonijoje žinoma kaip Sayuki, teiravosi Tokijo Asakusa geišų asociacijos, ar ji galinti savarankiškai užsiimti veikla, kai geišų namų, kuriems ji priklauso, „motina“ susirgo ir negali tęsti darbo.

„Klausiau geišų asociacijos, ar galėčiau tapti nepriklausoma nuo gruodžio, – moteris pasakojo Australijos laikraščiui. – Man buvo labai aiškiai pasakyta, kad negaliu tapti etatine darbuotoja todėl, kad esu užsienietė.“

Didž. Britanijos „Sunday Telegraph“ pranešė, kad F. Graham paliko profesionalių geišų asociaciją po to, kai buvo apkaltinta geišų pasaulio papročių nesilaikymu. Moteris esą nelankė muzikos ir šokio pamokų, o didžiauaią dėmesį kreipė savireklamai.

„Ji asociacijai priklauso daugiau nei trejus metus, tačiau ji nelankė pamokų ir nesilaikė mūsų taisyklių“, – laikraščiui pasakojo neįvardinta geiša.

Tokius pranešimus F. Graham paneigė, bet patvirtino, kad jos statusas šiuo metu neaiškus.

F. Graham teigė, kad ją stipriai palaiko kelios seserys geišos iš Asakusos ir kitų regionų, ir patvirtino, kad pasirinktos profesijos atsisakyti nežada.

„Mane palaiko Japonijos klientai ir aš tikrai ir toliau būsiu geiša“, – sakė ji.

F. Graham, kuri senovino ir uždaro geišų pasaulio dalimi tapo 2007-aisiais, prisipažino, kad patirtas atstūmimas ją sukrėtė.

„Būti pirmąja baltosios rasės geiša buvo sunkiausias dalykas mano gyvenime, – prisipažino moteris, kuri į Japoniją atkeliavo būdama 15 metų, ten lankė mokyklą ir universitetą, vėliau Anglijoje Oksfordo universitete baigė doktorantūros studijas. – Aš labai sunkiai dirbau, tad tai, kad asociacija neleidžia man savarankiškai dirbti tik dėl to, kad aš užsienietė, tikrai labai skaudina.“

Geišos yra tradicinės japonų artistės bei linksmintojos. Ištisus šimtmečius jos jaukiuose arbatos namuose ar restoranuose džiugindavo turtingus svečius.

Geišos pasaulyje labiausiai žinomos dėl savo išvaizdos: kimono, nepriekaištingos šukuosenos ir makiažo. Geišų pareiga yra dainuoti, šokti ir šnekučiuotis su klientais ir taip jiems padėti pamiršti kasdienius rūpesčius.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder