Austras iššokęs, iš 39 km aukščio, laisvu kritimu viršijo garso greitį (video)

Austras iššokęs, iš 39 km aukščio, laisvu kritimu viršijo garso greitį (video)

Austras Feliksas Baumgartneris (Felix Baumgartner) tapo pirmuoju parašiutininku, laisvuoju kritimu viršijusiu garso greitį, skelbia BBC. F. Baumgartneris iššoko iš 39 km aukščio ir krisdamas pasiekė 1 342 kilometrų per valandą greitį.

F. Baumgartneris, kuriam dabar 43-eji, dalyvavo "Red Bull Stratos" misijoje ir prie baliono pritvirtintoje kapsulėje JAV Naujosios Meksikos valstijoje pakilo į 39 km aukštį. Jis taip pat pagerino aukščiausio šuolio parašiutu rekordą, be to tapo aukščiausiai oro balionu pakilusiu žmogumi. Iš didžiulio aukščio F. Baumgartneris leidosi beveik 10 minučių. Misija vos nebuvo atšaukta, nes pakilus į didžiulį aukštį pradėjo rasoti parašiutininko šalmo antveidis ir buvo baiminamasi, kad jis nieko nebematys. Problemą pavyko išspręsti ir komanda nusprendė misiją vykdyti iki galo.

Kol kas ekstremalaus sporto žvaigždės pagerinti rekordai nėra laikomi oficialiais. Jie bus patvirtinti patikrinus Visuotinės padėties nustatymo sistemos (GPS) duomenis, kurie kritimo metu buvo užfiksuoti F. Baumgartnerio kostiume pritvirtintoje duomenų kortelėje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder