BBC atkreipė dėmesį į Lietuvą dėl didžiausios blondinių bendruomenės

BBC atkreipė dėmesį į Lietuvą dėl didžiausios blondinių bendruomenės

BBC (British Broadcasting Corporation) atkreipė pasaulio dėmesį į Lietuvą - dėl blondinių.

"Merlin Monro (Marilyn Monroe) filme „Džentelmenai renkasi blondines“ (1953 m.) - ne vienintelė mergina, sugebėjusi užsidirbti pinigų iš tradicinės kvailos blondinės įvaizdžio.

Lietuvių kompanija, pavadinta „Olialia“, ruošiasi kurti atostogų kurortą Maldyvų salose ir planuoja pritraukti turistus, personalą sudarydama vien iš blondinių. Net tiesioginiai skrydžiai į salą būtų vykdomi vien blondinių, lėktuvių pilotės – taip pat blondinės.

„Olialia“ kompanija, kurios personalą sudaro tik blondinės, dirba jau 55 skirtinguose verslo sektoriuose. „Olialia“ kuria įvairius produktus: nuo kompiuterių programinės įrangos iki popmuzikos. Visų savo produktų reklamoms firma naudoja seksualių blondinių įvaizdį. Pvz.: „Olialia“ kolos produkcijos reklamoje galima išvysti ypač seksualią blondinę, avinčią aukštakulnius ir vaizduojančią dirbančią mokslininkę.

Kompanija šiemet tikisi padvigubinti apyvartą iki 10 milijonų dolerių. Blondinių firmos valdančioji direktorė Giedrė Pukienė sako, kad jos verslo sėkmė turėtų panaikinti kai kurias nuostatas: „Dauguma žmonių mano, kad blondinės yra mažiau protingos už brunetes. Mes norime sulaužyti šiuos stereotipus. Mūsų merginos gražios, protingos, visos siekia aukštojo išsilavinimo,  kažką kuria, kupinos verslo idėjų".

Ką pačios Baltijos šalių moterys mano apie blondinės įvaizdžio naudojimą? Vienoje Rygos kavinių  kalbamės su žurnaliste Sanita Jemberga. „Visiškai aišku, kad pagrindinė mintis  nėra padaryti blondines protingomis - tiesiog blondinės laikomos labiau seksualiomis už brunetes. Taip kuriama asociacija tarp Baltijos šalių moterų ir sekso. Esu įsitikinusi, kad taip yra ir su Maldyvais. Baltijos šalys, blondinės, seksas...“

Tačiau norite to ar ne - blondinių jėga Baltijos šalyse auga. Gegužės mėnesį Rygoje vyko  dviejų dienų blondinių festivalis. Per paradą visos dalyvės turėjo būti blondinėmis ir vilkėti rožiniais rūbais. Tokie renginiai kritikuojami už tai, kad bando moteris paversti lėlėmis barbėmis.

Galime pasidžiaugti, kad nors kai kurios blondinės, pasinaudodamos visuomenės sukurtais stereotipais, bando užsidirbti - jei ne deimantų, tai bent jau padorų uždarbį,", - kalbama per BBC, kuris pasiekia daugiau nei 200 šalių ir yra prieinamas daugiau nei 274 milijonams gyventojų.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder