Citatos, kurias pastebėjo ir įsiminė „Vakarų ekspresas“

Citatos, kurias pastebėjo ir įsiminė „Vakarų ekspresas“

[B

Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas NAUSĖDA apie dalyvavimą Europos Vadovų Tarybos susitikimuose: "Tiesą sakant, šia teise aš ketinu naudotis visa apimtimi, nes tai yra mano įsipareigojimas žmonėms: Lietuvos respublikos prezidentas yra tiesiogiai žmonių išrinktas vadovas, už kurį balsavo paskutiniuose rinkimuose beveik 900 tūkstančių Lietuvos žmonių, tai, turbūt, statistiškai, keletą kartų daugiau, negu balsavo už daugiausiai balsų surinkusią partiją“.

Ievos Simonaitytės literatūrinės premijos laureatė Diana LATVĖ: "Man atrodo, kad Klaipėdoje dabar gyvenantys žmonės nesijaučia saugūs šioje žemėje, jaučiasi kaip naujakuriai, kaip keliautojai, gyvenantys ant lagaminų, tik šia diena. Todėl ir Klaipėdos senamiestis toks apgriuvęs, nes mes, atvykėliai, neturime jausmo, kad čia mūsų žemė". 

Literatūrologė Jovita SAULĖNIENĖ, knygų "Prūsijos karalienė Luizė Klaipėdoje" ir "Nugrimzdusi Klaipėda" autorė: "Kai gražiausius savo gyvenimo metus pragyveni tame mieste, tu negali jo nebranginti. Todėl sakau nuoširdžiai: mano mieloji, gražioji Klaipėda... Ar tai ne karališka?"

Verslininkas ir visuomenininkas Teisutis MATULEVIČIUS: "O kiek apie šv. Jono bažnyčios atstatymą gražių kalbų pasakyta, tai jau vien iš liežuvių buvo galima bokštą pastatyti".

"Niekada nebūčiau pagalvojęs, kad "Kontrabandą" kada nors reklamuos bankas. Galime jam tik padėkoti", - juokėsi rašytojas, muzikantas, Klaipėdos dramos teatro meno vadovas Gintaras GRAJAUSKAS, vertindamas kuriozinę situaciją, kai melomanas, pirkdamas ką tik išleistą pirmąją legendinės klaipėdiečių grupės vinilinę plokštelę ir pavedimo paskirtyje parašęs "Už Kontrabandą", susilaukė nemalonumų banke.

Buvęs Nacionalinės sveikatos tarybos sekretoriato vadovas Romualdas ŽEKAS: "Manau, neįvykdę liustracijos padarėme klaidą. Tai reikia padaryti dabar. Gal kaip nors susitvarkysime su KGB suklastotomis bylomis. Tai labai pavėluotas ir sunkus, bet reikalingas sprendimas".

Signataras Mečys LAURINKUS: "Ar tikrai Lietuvai reikėtų veržtis į priekines Rusijos kritikų linijas? Ir dėl to prarasti tranzitą".

Buvęs Vidaus reikalų ministras Gintaras FURMANAVIČIUS: "Tačiau po pernykščių Seimo rinkimų situacija iš esmės pasikeitė. Į valdžią pagaliau grįžo TIE. Suformavęs pačią juokingiausią Lietuvos istorijoje Vyriausybę ir sudėliojęs veiklos prioritetus, režimas atsisuko į prezidentūrą".

Žurnalistas Vitas TOMKUS: "Bus kaip Vokietijoj. Jei neleisi vaiko lankyti lytinių pamokų, uždės baudą. Nesusimokėsi, uždarys parų į areštinę. Jei dar šakosiesi, atims vaikus ir perduos tiems, kurie labiau juos myli. Galbūt net pedofilams".

Dizainerė Jurga LAGO: "Ai, ir dar - aš palaikiau gay bendruomenę, kai vyko pirmasis Pride paradas Vilniuje, kai V.T. Raskevičius dar drebėjo spintoje, ko gero. Kai visos Lietuvos žvaigždės baimingai dairėsi ir bijojo prisijungti. Taip kad man šališkumo ir nepagarbos “kitokiems” neprikišite - tik vėliau, pamačiusi, kad mažumos yra tik priedanga stumti neokomunizmui, nustojau remti LGBT".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder