Gelmėse nufilmuotas neatpažintas plaukiojantis objektas (video)

Gelmėse nufilmuotas neatpažintas plaukiojantis objektas (video)

Svetainėje „Youtube.com“ patalpintas vaizdo siužetas, kuriame povandenine nuotolinio valdymo vaizdo kamera nufilmuotas neatpažintas vandens pasaulio gyvis. Susidomėjusieji spėlioja išsijuosę: vieniems sutvėrimas panašus į gigantišką medūzą, kitiems – į banginio placentą. Tačiau kadruose užfiksuotas ligi šiol nematytas vandens gyvis užminė mįslę.

Iš pirmo žvilgsnio, netoli filmavimo kameros šmėstelėjęs didelis povandeninis objektas išties panašus į medūzą. Tačiau apžiūrėjus padarą iš arčiau, paaiškėjo, jog jis turi medūzoms visiškai nebūdingų organų. Jei tai galėtų būti banginio placenta, tuomet neaiški korius primenančių šešiakampių formų ant objekto paviršiaus kilmė.

Jei versija apie medūzą pasitvirtintų, tikėtina, jog sutvėrimas gali priklausyti medūzų rūšiai Stygiomedusa gigantea. Šios rūšies egzemplioriai išauga iki 6 metrų ilgio, o vandens pasaulyje pastebimi retai: per 110 metų jų užfiksuota tik 114 sykių. Tačiau iš kur medūzos organizme tiek nematytų organų?

Kitas spėjimas – tai gali būti kitos mažai ištirtos, retos rūšies Deepstaria enigmatica atstovė. Šios rūšies medūzos būna bespalvės. Tiesa, pranešama, jog nufilmuoto mįslingojo gyvio "pilvas" yra rusvas, o „kanalai, vedantys pilvo link, yra netaisyklingai kampuoti, sudarantys tinklinę struktūrą.“ Galbūt tai ir yra tie mistiškieji šešiakampiai ant objekto paviršiaus, tačiau jei ir taip – kokia šių struktūrų paskirtis? Yra manančių, jog tai – paprasčiausias žvejybinis tinklas.

Keistai atrodo ir dar viena su šiuo vaizdo siužetu susijusi aplinkybė – neatskleidžiama, kur kadrai nufilmuoti. Siužetas „Youtube.com“ buvo patalpintas balandžio 27 d., ir, kaip galima suprasti, buvo nufilmuotas prieš dvi dienas iki patalpinimo, t.y., balandžio 25 d. Tiesa, filmuko autorius jokios informacijos apie vietovę nepateikia. Eilinė piktybinių internautų kvailystė?

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder