I. Jurgelevičiūtė prisiminė šokiruojančią praeitį: vos išvengė šūvio

I. Jurgelevičiūtė prisiminė šokiruojančią praeitį: vos išvengė šūvio

Šią ketvirtadienio pavakarę, 17.30 val., LNK laidos „VIDO VIDeO“ studijoje 1980–1990-ųjų scenos žvaigždės prisimins savo auksinius laikus ir papasakos, kaip klostosi jų gyvenimas šiandien.

Laidoje dalyvavusi legendinės grupės „Dinamika“ vokalistė Irma Jurgelevičiūtė ir grupės narys Gintautas Brokas pasakojo, kad „Dinamikai“ būnant populiarumo viršūnėje, išties jautėsi tikromis žvaigždėmis.

„Didžiausias iššūkis būdavo po koncerto išnešti ir sumerkti visas gėlės į kibirus. O važiuodami po koncertų namo, svarstydavome, kur baigiasi žvaigždynai. Turėjau ir slaptų gerbėjų. Kartą per gimtadienį kažkas paskambino į duris. Atidarau, o ten vaikinas su gėlėmis ir dėžute.

Atidariusi dėžutę radau grandinėlę su akmenukais. Bet aš tik paėmiau dovaną ir uždariau duris. Tiesa, mama liepė jam paskambinti ir papuošalą grąžinti“, – kalbėjo Irma.

Gintautas Brokas atviravo, kad savo populiarumu nevengdavo pasinaudoti bendraudamas su merginomis, nes dėmesio tuo metu buvo tikrai daug: „Nuotykiai ir linksmybės viešbučiuose buvo neatsiejama mano gyvenimo dalis. Miegodavom ir bendrabučiuose pas merginas.

Kartą užklupo budinti, tai po miniatiūrine gėle slėpėmės trise. Apie save ne kartą girdėjau, kad esu permiegojęs su visomis „Dinamikos“ vokalistėmis, ir kad tai padaryti yra būtina, jei nori patekti į grupę. Tai kartą, kai rinkom naują solistę, ir susirinko visi vadybininkai, viena mergina paprašius atlikti dainą, tiesiai šviesiai paklausė kur yra lova. Aš pasiruošusi – sakė ji“, – prisimena G. Brokas.

Tiesa, pasitaikydavo ir incidentų. Vienas labiausiai įsiminusių įvykių – konfliktas viešbutyje su tuo metu taip pat populiariu dainininku Rolandu Kindaravičiumi. „Jis pyko, nes „Dinamika“ į sceną eis paskutiniai. (Tai reiškia populiariausia grupė). Atėjo į mūsų viešbučio kambarį, išsitraukė pistoletą, nusitaikė į mane ir pasakė, kad mane nušaus. „Šauk“ – atsakiau. Ir jis šovė. Visas kambarys buvo pilnas dujų. Laimei, sužeistų nebuvo“, – prisiminimais dalijosi Irma.

Laidoje taip pat dalyvavo legendinės grupės „Sekmadienis“ vokalistė Jūratė Miliauskaitė. „Tais laikais sąlygos buvo kitokios. Pamenu, kai viename koncerte mums specialų pečių sumūrijo, kad žmonės galėtų šiltai paklausyti muzikos.

O kartą, teko groti labai šaltoje salėje. Dėl prožektorių šviesų nesupratau, kad iš tiesų pro skylę lubose matėsi dangus. Snigo“, – prisimena dainininkė, kurios pirmoji gitara kainavo daugiau, nei automobilis „Žigulys“.

J. Miliauskaitė pasakojo, kad to meto atlikėjai dažnai koncertuodavo labai įvairiai publikai. „Nepamiršiu koncerto „zonoje“, kai pačiame priekyje sėdėjo Henrikas Daktaras ir klausėsi mūsų muzikos. Baigėm groti, nusilenkėm ir salėje stojo mirtina tyla. Tada Henytė iškėlė rankas ir pradėjo ploti. Netrukus ūžė ir visi kiti klausytojai“, – prisiminė dainininkė.

Viena didžiausių legendų laidoje – grupės „XXL“ narys, kone populiariausias to laikmečio didžėjus – Genadijus Narbut – „Gieša“. Vyras pasakojo, kad jis dar šiandien nesuvokia, kaip jiems pavyko tapti viena populiariausių grupių Lietuvoje. „Mes buvome kaip anekdotas.

Nesuprantu, kodėl žmonėms mes patikome. Mes net dainų tekstų nemokėjome. Kai susikūrė grupė, mums davė fonogramą, ir pasakė, kad kažkada ateityje įrašys ir mūsų balsus. Pašūkaudavom scenoje ir tiek“, – sakė vienas populiariausių to meto atlikėjų.

Tiesa, daugelis tikriausiai prisimena legendinį drabužį, kuris tais laikais buvo visų paauglių svajonė – plačios kelnės, vadinamos „Lenar“. „Tai aš buvau tas žmogus, kuris atvežė tuos „Lenarus“ į Lietuvą. Važiavau į Lenkiją madingų kelnių. Radau vienas amerikietiškas, bet jos buvo brangios, kainavo 120 dolerių.

O aš turėjau tik šimtą. Pardavėjas matydamas, kad neužtenka pinigų, pasiūlė pirkti lenkiškus „Lenarus“, kurie buvo labai panašūs. Tai nupirkau tris po 20 dolerių. Vėliau pardaviau po 60 Lietuvoje. Taip gimė verslas, o aš tapau savotišku to meto stilistu“, – pasakojo Genadijus – „Gieša“.

Pirmosios kasetės, gatvės mada, atlikėjų išradingumas ir širdį virpinantys laukiniai devyniasdešimtieji – LNK laidoje „VIDO VIDeO“ – šią ketvirtadienio pavakarę, 17.30 val., per LNK.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder