Ką sako akių spalva

Ką sako akių spalva: jose gali atsispindėti žmogaus siela

Akys per visą žmonijos istoriją buvo vertinamos kaip kažkas magiška, juk jomis žmogus mato visą pasaulio grožį. Būtent todėl senovėje buvo manoma, kad akyse gali atsispindėti žmogaus siela, tiesiog kai kurie žmonės moka ją slėpti. 

Taip pat mūsų protėviai pastebėjo, kad žmonės su tam tikros spalvos akimis skiriasi nuo kitų elgesiu, polinkiais ir charakteriu.

Vėliau charakterio ir akių spalvos tarpusavio priklausomybę patvirtino fiziognomikos mokslas. Tokie skirtumai aiškinami žmonių kilmės skirtumais ir aplinkos poveikiu. 

Ne veltui sakoma, kad pietiečiai, kurių oda gelsva, o akys dažniausiai rudos - aistringos ir valdingos prigimties, bet kartu mėgsta linksmybes, gali sukelti skandalą ir tuojau pat susitaikyti.

Išsamiau apie visų spalvų akis ir jų savininkų charakterį.

Žaliaakiai žmonės - tikri užsispyrėliai, kurie savo užsispyrimą gali nukreipti tinkama vaga ir daug pasiekti bet kokioje srityje. 

Jiems nesunku susidaryti tikslų planą, išsikelti tikslą ir jo siekti, įveikiant bet kokias kliūtis ir sunkumus. 

Galima sakyti, kad žaliaakiai žmonės - sąžiningumo, teisingumo, darbštumo ir praktiškumo įsikūnijimas. 

Tačiau šviesiaakiai pasiduoda kitų žmonių įtakai, o jų sumanymų dažnai neįmanoma įgyvendinti dėl didelio gyvybinių jėgų trūkumo. 

Susidaro paradoksali padėtis, kai sveiki žmonės turi dideles jėgų atsargas, bet nežino, kur jas pritaikyti, o ambicingiems protinguoliams nieko neišeina dėl silpnumo ir energijos trūkumo. 

Žaliaakio žmogaus neįmanoma gerai pažinti, jis žino, kada reikia pameluoti, o kada patylėti, visa tai daro taip meistriškai ir subtiliai, kad pašnekovas nė nepagalvoja, kad buvo ką tik apvyniotas aplink pirštą.

Žaliaakiai myli ilgai ir visa širdimi, bet partnerį susiranda negreitai, juk jų antroji puselė turi būti visapusiškai ideali, neturi reikalauti didesnio dėmesio ir privalo tvirtai žinoti - šis žmogus patikimas. 

Be to, su savo antrosiomis pusėmis žaliaakiai elgiasi karališkai, gali atleisti kai kurias klaidas, bet niekada nenuolaidžiauja. 

Dalykinėje srityje juos nuskriausti nelengva, o štai meilėje jie, kaip ir visi, yra labai pažeidžiami ir jautrūs.

Juodų ir tamsiai rudų akių savininkai visada būdavo lyginami su laukiniais žvėrimis - toks gilus ir gražus jų žvilgsnis.

Jie, amžinieji varikliai, yra pasirengę dalyvauti visur, kur tik juos kas bent kiek sudomins, kur yra judėjimo ir kitų žmonių. 

Be galo mėgsta bendrauti, nepakenčia nuobodulio, gali vadovautis emocijomis, nepaprastai seksualūs, geba duoti gerą patarimą ir palaikyti sunkią minutę. 

Nepaisant to, kad pratę būti lyderiai, mėgsta konkuruoti, bet nuolatos abejoja savo sėkme. 

Tokiems žmonėms reikia, kad kas nors nuolatos kalbėtų, jog jie - geresni už visus, tai yra, silpnesnio žmogaus.

Riešutų spalvos akys rodo svajingumą, šiokį tokį uždarumą. Tokie žmonės praktiškai yra visiška tamsiai rudų akių savininkų priešingybė. Jie mėgsta ir nori dirbti, bet niekada nereikalaus padidinti atlyginimo, tegu ir vertai. 

Nepaisant nepasitikėjimo savimi, jie nuolatos nedrąsiai bando rasti savo kelią ir eiti ten, kur kviečia širdis, vadovaudamiesi intuicija.

Nepaisant to, kad žydraakiai visada laikomi romantiškos ir artistiškos prigimties žmonėmis, jie gali greitai užsiplieksti ir būti žiaurūs. 

Jie - savo emocijų belaisviai, dažnai neracionalūs, nors puikiai sugeba rasti būtent tą uždavinio sprendimo būdą, kuris atneš pelną arba sėkmę. 

Jie gali mylimiesiems skirti eiles, dainas, bet nepajėgia patirti stipraus jausmo. 

Žmonės su sodresnio atspalvio žydromis arba mėlynomis akimis - visiškai kitokie. Jie daug emocionalesni, nori ir gali mylėti vieną kartą gyvenime. 

Mėgsta tiesą, nenusileis, kol nepasieks pelnyto pripažinimo.

Žmonės pilkomis akimis mėgsta dirbti ir dažnai gyvenimo prasmę randa darbe. 

Jie nesidomi mada, nenori bendrauti su primityvokais žmonėmis, jiems patinka paprastumas, patogumas ir protas. 

Juos pradžiugina įdomios idėjos, o štai pašnekovo išvaizda yra visai nesvarbi, taigi jie niekada nepastebės naujų auskarų arba batų, bet jei pradėsite pasakoti, kokią knygą perskaitėte, klausys įdėmiai ir susidomėję. 

Tam tikras santūrumas trukdo jiems mėgautis visais gyvenimo džiaugsmais, štai kodėl jie nesąmoningai ieško emocionalesnio, atviro būdo, nerūpestingo partnerio.

Žmonių su geltonomis akimis, panašesnėmis į gyvatės, sutiksi nedažnai, štai kodėl jie yra laikomi unikaliomis, įdomiomis asmenybėmis. 

Nežiūrint palyginimo su ne pačiu maloniausiu gyvūnu, jie mėgsta kompanijas, moka pralinksminti ir nuraminti. Jie puikiai sutaria su visais žmonėmis, mėgsta pasirodyti ir pažiūrėti į kitus, neturi įpročio ką nors kritikuoti. 

Geltonakiams gyvenime svarbiausia - šeimos sėkmė ir saugumas, todėl neverta kibti prie jų giminių ir artimųjų.

Žmonės su spalvotomis akimis, kuriose galima įžiūrėti ir rudą, ir melsvą, ir žalsvą atspalvį, gyvenime dažnai negali apsispręsti, tiek dėl darbo, tiek dėl pomėgių, net charakteris jų nepastovus. 

Šiandien jie linksmi, rytoj liūdni, vieną dieną vaizduoja pedantišką darbuotoją, kitą vėluoja ir sėdi parke.

Jie neprieštarauja, kad jiems kas nors vadovautų ir net komanduotų, juk tiksliai nurodyta kryptis jiems padeda susiorientuoti. 

Jie mėgsta tuos, kas į juos kreipia dėmesį ir kaip niekas kitas vertina pagalbą.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder