Kovo 31-ąją vienai valandai užges Vilniaus TV bokštas

Kovo 31-ąją vienai valandai užges Vilniaus TV bokštas

Prisijungdamas prie pasaulinės iniciatyvos „Žemės valanda“ AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) kovo 31 d. 20 val. 30 min. vienai valandai išjungs Vilniaus TV bokšto apšvietimą. Nepertraukiamai veiks tik signaliniai žibintai. Restorano „Paukščių takas“ lankytojai Vilniaus panorama vieną valandą grožėsis žvakių šviesoje.

„Tokiu būdu mes pasakysime „ne“ pragaištingiems žmogaus veiklos padariniams gamtai, drauge su kitais iniciatyviais pasaulio žmonėmis pareikšime susirūpinimą planetos ateitimi“, – sako Telecentro komunikacijos vadovė Gintarė Rimkuvienė.

Jos teigimu, Telecentras laikosi atsakingo požiūrio į gamtosaugą – daug dėmesio skiria bendrovei priklausančių statinių priežiūrai ir jų aplinkos tvarkymui, energetinių išteklių taupymui, atliekų rūšiavimui ir pan.

Nuo 2009 metų Telecentre veikianti elektroninė dokumentų ir užduočių valdymo sistema ne tik pagerino darbo efektyvumą, bet ir iš esmės sumažino popieriaus sunaudojimą, o bendrovės diegiamos pažangios ryšio technologijos, pavyzdžiui, 4G „WiMAX“, pasižymi ypač ekonomišku energetinių išteklių naudojimu.

2007 metais Sidnėjuje prasidėjusi akcija „Žemės valanda“ tapo didžiausia žmonijos istorijoje savanoriška aplinkosaugine iniciatyva. Lietuvos gyventojai, įmonės ir valstybės įstaigos prie jos prisijungia jau trečius metus iš eilės.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder