Krevetės gydo sužeistas žuvis

Krevetės gydo sužeistas žuvis

30 - 50% pietrytinėje Azijoje auginamų žuvų miršta nuo parazitų.
Džeimso Kuko universiteto mokslininkai tiria, kaip krevetės sanitarai bendrauja su žuvimis ir kurią krevečių rūšį galima efektyviausiai panaudoti naikinti parazitus iš fermose auginamų žuvų.

Žinoma, kad sužeistos žuvys lankosi pas krevetes sanitarus, kad šios joms panaikintų parazitus, tačiau nebuvo aišku, ar krevetės pasinaudoja žuvies žaizda kaip maisto šaltiniu.

Mokslininkai naudojo aukštos raiškos kameras, kad užfiksuotų žuvų ir krevečių bendravimo smulkmenas.Pasirodo, krevetės sanitarai nepablogino jau esamų sužeidimų bei nė kiek nepažeidė žuvų. Iš tikrųjų, nuotraukų analizė atskleidė, kad krevetės sumažino žuvies žaizdos paraudimą.Per šias žaizdas, žuvis gali užpulti virusai ir bakterijos, tačiau atrodo, kad krevetės gali sumažinti infekcijos riziką.
Taip pat, krevetės netiesiogiai veikia žuvų sveikatą mažindamos žuvų stresą jas valydamos - tai padeda žuviai greičiau atsigauti.

Krevetės sanitarai gali būti naudojamos apsaugoti fermose auginamas žuvis nuo parazitų bei infekcijų -natūrali alternatyva dabar naudojamiems chemikalams.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder