Kurioziški išradimai praktiškam keliautojui

Kurioziški išradimai praktiškam keliautojui

Nusibodo tampyti lagaminą ilgais oro uostų koridoriais? Tuomet jums galbūt reikėtų „Hop“ - lagamino, kurio nereikia nešti, nes jis savarankiškai važiuoja šeimininkui iš paskos. Lagaminas juda, paklusdamas mobiliojo telefono signalams. Jei nebegali sekti paskui šeimininką arba atstumas tampa per didelis, jis į mobilųjį siunčia aliarmo signalą. Ar tuomet pakanka laiko sureaguoti, kad jo nenutvertų apsukrus vagis, „Hop“ išradėjai nenurodo. Būsimieji „Hop“ savininkai už laisvas rankas turės sumokėti mažesne lagamino talpa. Šalia baterijos, kuri varo važiuoklę, lieka nedaug vietos atostogų garderobui. Be to, pats lagaminas yra gana sunkus, tad kyla pavojus viršyti leistiną svorį.

Pagalvė-kaukė

Daugeliui atostogautojų iškyla problemų dėl miego. Nakties ramybę trukdo arba neįprasti garsai, arba už „popierinės“ viešbučio sienos klykiantis vaikas, arba skrendant ekonomine klase visiems pageidaujantiems neužtenka pagalvėlių. „Ostrich-pillow“ („stručio pagalvė“, pavadinta galvą į smėlį kyšančio paukščio vardu) apgaubia visą galvą, todėl miegantysis efektyviai atsiriboja nuo aplinkos. Kvėpuoti jis gali per pagalvės-kaukės viduryje esančią angą. Dvi šoninės angos yra skirtos miegančiojo rankoms, jei šis sumano nusnūsti, padėjęs galvą ant priešais esančio staliuko.

Miegmaišis-pižama

Kaip gražiai „MusucBag“ išradėjai suderino praktiškumą su malonumu! Šis miegmaišis yra pižama su poliesterio pamušalu ir integruotomis rankovėmis bei klešnėmis, ji suteikia didžiausią judesių laisvę ir maloniai šildo. Be to, joje yra nemažai kišenių, vėdinimo angų ir reguliuojamas diržas. Keliautojams, kurie nebijo būti panašūs į teletabius, „MusucBag“ pravers iškylaujant ir stovyklaujant. Tie, kurie naktį nenorės išsilukštenti iš miegmaišio ir per šaltį bėgti į tualetą, nerizikuos paslysti ant slidžių plytelių: „MusucBag“ padai padengti neslidžia danga.

Kelių apsauga

Ne vienam keleiviui tenka susierzinti dėl bendrakeleivių, kurie staiga atlošia savo krėslą ir prispaudžia už nugaros sėdinčiojo kelius. Būta atvejų, kai barnis dėl atgal atversto atlošo virto muštynėmis. Istorija nutyli, ar Aira Goldmanas (Ira Goldman) spėjo ištraukti pirštus iš priekinės sėdynės atlošo žaibiškai užversto nešiojamojo kompiuterio, tačiau būtent šiam amerikiečiui išradėjui keliautojai turi būti dėkingi už „Knee Defender“: du stabilūs plastiko gnybtai taip pritvirtinami prie valgyti skirto staliuko šarnyrų, kad priekinės sėdynės tampa neįmanoma atlošti. Bent jau Jungtinėse Valstijose daugelis skrydžių bendrovių tokį išradimą toleruoja.

Objektyvas prieš akis

Po vandeniu ir taip tenka įdėti daug pastangų pusiausvyrai išlaikyti arba judėti pirmyn. O jei dar reikia abiem rankomis laikyti ir darbuotis fotoaparatu, nepavyks ryškiai nufotografuoti nė vienos žuvies. Lengviau, kai ant nosies yra nardymo akiniai su integruotu skaitmeniniu fotoaparatu, o mygtukui nuspausti pakanka tik kilstelėti ranką. Tiesa, kai kuriems modeliams eksponavimo trukmė turi būti gana ilga, bet jei žuvis ramiai plūduriuoja vienoje vietoje, povandeninio fotografavimo malonumo niekas negadins.

Liemenė bagažui

Augant degalų kainoms, dauguma skrydžių bendrovių riboja bagažo svorį, todėl net už nedaug viršytą svorį tenka kloti nemažus pinigus, o į nurodyto dydžio rankinį bagažą viskas netelpa. Čia pravers „Travel Jacket“. Liemenėje, kurioje yra daugybė papildomų kišenių, turi tilpti nešiojamasis kompiuteris, mobilusis telefonas, laikraščiai, pagalvėlė ir daug kitų reikalingų daiktų. Taigi keliautojas gali į lėktuvą papildomai įsinešti leidžiamų gabenti daiktų, kurių svoris neviršija 10 kg. Žinoma, aiškiai per didelės liemenės niekaip nepavadinsi stilingu drabužiu, tačiau kas nesivaržo tursenti per oro uostą it nešulinis mulas, galės bent jau pasijuokti iš apstulbusių saugumo tarnybos pareigūnų veidų.

Įsibrovėlių gąsdintuvas

Kai kur neįmanoma jaustis ramiam net už užrakintų viešbučio kambario durų - kas nors būtinai bandys naktį veržtis į jūsų numerį. Čia pravers „Belle Hop Travel Alarm“. Prieš eidami gulti, pakabinkite jį ant durų, ir jei kas nors bandys pas jus brautis, nuskambės 95 decibelų aliarmo signalas. Tai yra maksimalus leidžiamas garsas diskotekose ir koncertuose. Taigi nesigulkite taip, kad galva būtų arti durų. Nors neprašytas svečias bus priverstas sprukti, vietoj suvenyro namo parsivešite spengimą ausyse.

Indo laikiklis

Dešinėje rankoje lagamino rankena, ant peties kompiuterio krepšys, ant kairės rankos striukė, nes staiga pasidarė karšta... Taip apsikrovę keliautojai tarptautiniuose oro uostuose - ne retenybė. Kadangi dauguma keleivių neturi dviejų papildomų rankų kaip indų dievybės, jie bando išlaikyti dar ir indą su kava, todėl neretai įvyksta „avarija“. Taigi tikrai bus naudingas ir šis išradimas: „Tugo Suitcase Cup Holder“ nesunkiai tvirtinamas tarp ištraukiamų lagamino su ratukais rankenų, todėl viena keliautojo ranka lieka laisva. Dabar jam tik reikia neužsimiršti ir prieš sėdantis į taksi energingai nebandyti sustumti lagamino rankenos.

Pagalvėlė - oro gaiviklis

Nėra nieko nemalonesnio, kai žmonių pilname lėktuvo salone pučia pilvą. Ką turi daryti apdairus keleivis? Įsigyti naujo modelio pagalvėlę ir sėdėti ant jos. Tokia pagalvėlė slopina netikėtai ištrūkusius garsus ir filtruoja galimą nemalonų kvapą. Jos pagrindas yra keičiamas anglies filtras, jam įdėti gamintojai siūlo keletą spalvingų užvalkaliukų, kuriuos galima skalbti. Kas nenori atkreipti bendrakeleivių dėmesio, gali įsigyti iš specialaus pluošto pagamintus apatinius baltinius, neleidžiančius susidaryti nemaloniam kvapui. Tiesa, šie modeliai primena mūsų prosenelių išsitampiusias apatines kelnes, tačiau, norėdami gerai jaustis patys ir kad gerai jaustųsi aplinkiniai, ramia sąžine numokite ranka į gerą skonį.

Lazdelės su šakutės dantimis

Šis įrankis patiks keliaujantiesiems į Aziją, kurie nėra įgudę valgyti su dviem plonomis bambuko lazdelėmis. Užuot lėkštėje gaudę valgio gabalėlius, tiesiog apsukite lazdelę. Ant jos galo yra arba šakutės dantys, arba plastikiniai ašmenys. Tiesa, valgiui pjaustyti jos nelabai tinka, bet maistą pastumti ir pakabinti bus tikrai patogiau.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder