Londono meras neatsakė nė į vieną IQ testo klausimą

Londono meras neatsakė nė į vieną IQ testo klausimą

Londono meras Borisas Džonsonas (Boris Johnson) turėjo pripažinti, kad intelekto koeficiento (IQ) testai nėra vienintelis "sugebėjimų matas", kai jam pačiam nepavyko teisingai atsakyti nė į vieną IQ testo klausimą, praneša "The Telegraph".

Dar visai neseniai B. Džonsonas sulaukė kritikos, kad mano, jog neturtingiems žmonėms gyvenime nesiseka, nes jų intelekto lygis yra mažesnis. Meras teisinosi, kad jo praėjusią savaitę skaitytą paskaitą kiti politikai neteisingai interpretavo.

Tuo tarpu kai radijo laidos vedėjas merui uždavė klausimų iš IQ testo, šiam nepavyko nė į vieną iš jų atsakyti teisingai. Paklaustas, ar turėtų skaityti paskaitas apie intelekto koeficientą, jei pats teisingai neatsakė nė į vieną klausimą, B. Džonsonas pradėjo teisintis.

"Niekas nesako, kad intelekto koeficientas yra vienintelis sugebėjimų matas, bet aš ne kartą sakiau, kad mūsų sistema nuvilia žmones, kurie yra gabesni ir galėtų daug daugiau pasiekti", - sakė meras.

Didžiosios Britanijos iždo kancleris Džordžas Osbornas (George Osborne) nesutinka su viskuo, ką kalbėjo Londono meras. Anot jo, politikoje vis labiau sutariama, kad neįmanoma užtikrinti vienodų rezultatų, bet reikia užtikrinti visiems žmonėms vienodas galimybes. Tai ypač svarbu švietimo sistemoje. Didžiosios Britanijos premjeras Deividas Kameronas (David Cameron) taip pat atsiribojo nuo B. Džonsono pareiškimų ir sakė, kad meras kalba už save.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder