Milžiniški šamai gąsdina vokiečius

Milžiniški šamai gąsdina vokiečius

Milžiniško dydžio šamas Bavarijoje gąsdina žmones, Austrijoje žuvis užpuolė 14-etę plaukikę.

Vokiečiai nustebę – jų vandenyse, Iseno slėnyje, gyvena žuvis mutantė, tarsi Lochneso ežero pabaisa. Didelė žuvis, apie kurią ne tik kalbama, ją jau matė ne vienas.

Žuvis po vandeniu nusitempė antis, atakavo gulbes ir mirtinai išgąsdino mažyčius šunis. Didžiulis šamas yra dviejų su puse metrų ilgio. Apie tai praneša agentūros ir laikraščiai. Žvejai pasibaisėję, nes monstras upėje suės visas žuvis. Kažką reikia daryti, mano jie.

Anot vokiečių portalo welt.de, nors ilgi šamai gal ir neturėtų stebinti, tačiau kai jie atrodo tarsi milžinai, išpampę ir grubūs – zoologiškai šamai tampa labiau panašūs į piranijas. Ir nors piranijos, anot biologų, užauga ir sustoja, šamai ilgėja ir sensta toliau. Zoologai skaičiuoja, kad šamas gali būti ir 40, ir 80 metų. Toks milžinas ir gyvena Vokietijos upėje Isen, kuriuo skundžiasi gyventojai.

Žuvį upėje matęs vokietis Gesner’is ją apibūdino kaip „šlykščią, didžiulę žuvį, kuri turi šlykštų snukį“.

Teigiama, kad prieš tris savaites Austrijoje 14-etę mergaitę vandenyje, apie 150 metrų nuo kranto, užpuolė žuvis, jos paauglė nematė. Apie įvykį pranešė Austrijos žvejų žurnalas. Jis pranešė, kad mergaitę gilyn nusitempti norėjo dviejų metrų ilgio šamas. Tai specialstai nustatė matydami žymę ant kūno. Jų manymu, žuvis buvo sutrikdyta neršimo laikotarpiu.

Anot welt.de pranešimai apie didžiules žuvis pasirodo periodiškai. Didžiuliai šamai buvo matomi Berlyno Schlachten ežere bei kituose telkiniuose. 2008 metais moteris po užpuolimo kreipėsi į medikus, tuomet ekspertams kilo įtarimų, jog ją užpuolė šamas.

Apie šamus milžinus praneša ir patys žvejai. Ne vienam pavyko sužvejoti įspūdingus laimikius. Liepą žvejys pagavo 2,16 metrų ilgio šamą, nuotrauką galite išvysti čia. Pakvietęs fotografus vyras pasakojo, jog jo rekordas – 2,21 m šamas.

Didžiausias užfiksuotas laimikis buvo pagautas šiaurės Italijoje. Šamas buvo 2,78 m. ilgio, svėrė 148 kg.

Svarstoma, kad žuvų gigančių augimui turi įtakos klimato atšilimas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder