Mokslininkai siūlo naują sveiką gėrimą – arbatą iš kavos

Mokslininkai siūlo naują sveiką gėrimą – arbatą iš kavos

Turėtų palengvėti tiems žmonėms, kurie niekaip neapsisprendžia, ko norėtų atsigerti – kavos ar arbatos. Sukurtas naujas karštasis gėrimas – arbata iš kavos, ir šis gėrimas netgi yra sveikesnis nei gryna arbata ar kava, rašo „The Daily Mail“.

Ši arbata yra gaminama iš kavamedžio lapų – įprastai kavai naudojamos šio augalo pupelės. Gėrimo skonis yra ne toks aitrus kaip arbatos ir ji nėra tokia stipri kaip kava, skelbia 15min.lt.

Arbata iš kavos sumažina cukraligės riziką bei širdies ligas, teigia ekspertai. Taip pat šiame gėrime yra mažiau kofeino nei tradicinėje kavoje ar arbatoje.

23 rūšių kavamedžių lapus tyrinėjo mokslininkai iš Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos. Jie mano, kad iki šiol arbata iš kavamedžio lapų nebuvo žinoma Europoje, nes visi gamintojai buvo susikoncentravę į pupeles.

Arbata iš kavamedžio nėra naujiena Etiopijoje, Pietų Sudane ar Indonezijoje, tačiau visi ankstesni mėginimai tokią arbatą eksportuoti į vakarų šalis baigėsi nesėkmingai. Dabar Europos mokslininkai, atradę kavamedžio arbatos naudą, siekia tokią arbatą išpopuliarinti ir šiame žemyne.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder