M.Taisonas: "Buvau nesveikas garbėtroška"

M.Taisonas: "Buvau nesveikas garbėtroška"

Legendinis amerikiečių boksininkas Maikas Taisonas (Mike Tyson) dėkoja savo žmonai Lakihai Spaiser (Lakiha Spicer), kad padėjo jam išgyventi tragišką dukters žūtį ir ištraukė iš jį apgaubusios tamsos.

Dabar sunkiasvoris bokso čempionas apie buvusį savo elgesį ringe ir už jo ribų vertina kaip "nesveiką". M.Taisonas išgarsėjo kaip pats jauniausias visų laikų boksininkas, tapęs Pasaulio sunkiasvorių čempionu, tačiau sportininką nuolat lydėjo skandalų virtinė.

"Neatpažįstu to žmogaus, kuriuo buvau. Buvau kaip nesveikas. Manyje buvo tiek pykčio... Bet tai mane pavertė puikiu kovotoju, - dabar kalba 46-erių M.Taisonas. - Norėjau, kad mano varžovai, metę man iššūkį ringe, suprastų, kad susidūrė su laukiniu žvėrimi." Šiuos sportininko žodžius patvirtina ir 1997-aisiais įvykusi dvikova su Evanderiu Holifildu (Evander Holyfield), kurios metu M.Taisonas buvo įsiutęs ir nukando varžovui dalį ausies.

"Norėjau, kad visi man rodytų pagarbą. Buvau tikra kiaulė", - atvirauja M.Taisonas, boksuotis pradėjęs po to, kai paauglystėje vienas berniukas nusuko sprandą sportininko balandžiui. Beje, vaikystėje M.Taisonas nebuvo mėgiamas būtent dėl pomėgio balandžiams ir šveplavimo.

Garsaus boksininko gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis 2009-aisiais, kai jo ketverių metų dukrelė Eksodus (Exodus) mirė netyčia įsipainiojusi į treniruoklio maitinimo laidą. M.Taisono teigimu, jeigu ne žmona L.Spaiser, jį būtų užvaldžiui tamsa. "Po Eksodus žūties turėjau užsiimti kokia nors pozityvia veikla, o ne sėdėti vienoje vietoje kaupdamas pyktį. Vedžiau moterį daug šviesesnę už mane", - sako M.Taisonas, susituokęs su L.Spaiser praėjus vos dvylikai dienų po tragedijos.

Pasak M.Taisono, žmona padėjo jam atrasti ramybę ir susikoncertruoti į svarbiausius dalykus gyvenime - šeimą ir sveikatą. "Nebevalgau mėsos, numečiau 45 kilogramus. Nenoriu, kad manyje būtų dalykų, kurie galėtų įsiutinti mane - jokio perdirbto maisto, jokios mėsos", - apie gyvenimo pokyčius pasakoja boksininkas, turintis septynis vaikus.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder