"Musė" kyla naujam skrydžiui

"Musė" kyla naujam skrydžiui

Po 10 metų pertraukos dainų autorius ir atlikėjas Andrius Kaniava nutarė naujam skrydžiui prikelti sunkiosios muzikos orkestrą "Musė".

Atgimusį kolektyvą bus galima išgirsti dainuojamosios poezijos festivalyje "Tai - aš". Anot A.Kaniavos, "Musė" buvo rezultatas neapgalvoto, bet nuoširdaus iššūkio, kurį dainų autorius ir atlikėjas metė muzikiniam pasauliui apie 1998 metus. Kvietė visus norinčius - atsiliepė trys: Aurelijus Globys, Vidas Kyburys ir Aleksandras Kazakevič. Tai buvo išties narsūs žmonės - jų pavardės turi visą teisę būti iškaltos granito plokštėje. Dveji metai prabėgo gerai leidžiant laiką ir grojant muziką, visiškai nederančią prie bendro Lietuvos muzikinio pasaulio vaizdo, vėliau peraugusio į formatą. Maištas išsekino, ir 2001-aisiais, protestuodamas prieš 3 metus trukusį nepripažinimą, sunkiosios muzikos orkestras "Musė" laikinai nutraukė savo veiklą ir išsiskirstė negrįžtamai.

Bet tyla netruko ilgai. Jau po 10 metų, 2011-ųjų rudenį, "Musė" pakilo naujam skrydžiui, tuo patvirtindama gandus apie visuotinį atšilimą. Pokrizinis laikotarpis priverčia žmones atsigręžti vienam į kitą. Gausus būrys garbingų muzikantų, susispietusių aplink sunkiosios muzikos orkestrą "Musė", rodo, kad tai tikrai nebūtų įmanoma pramogų industrijos klestėjimo laikais.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder