Norite gyventi ilgiau? Bučiuokitės!

Norite gyventi ilgiau? Bučiuokitės!

Kol apsvaigusieji iš meilės bučiuojasi, mokslininkai ginčijasi, iš kur kilo šis žmonių noras, ar jis įgimtas, ar išmoktas. Kad ir kaip ten būtų, pripažinkime - bučiuotis malonu. Maža to, moksliškai įrodyta, kad ir naudinga.

Truputis istorijos

Antropologai, nagrinėjantys bučinių kilmę, yra pasidaliję į dvi stovyklas: vieni įsitikinę, kad šį poreikį lėmė instinktai, kiti - kad maitinimo būdas kūdikystėje. Mamos, kol jų mažyliai neturėdavo dantų, sukramtydavo maistą ir perduodavo iš burnos į burną. Ilgainiui tai tapo įpročiu ir net kai vaikams išdygdavo dantys, mamos lūpomis liesdavo mažylių skruostus, norėdamos juos nuraminti ar paguosti.

Tokią teoriją patvirtina ir faktas, kad ne visi žmonės linkę bučiuotis. Pasaulyje yra genčių, kurios nesibučiuoja. Apskaičiuota, kad tokių yra apie 10 proc. žmonijos populiacijos. Nors daugelis bučiuodamiesi nesusimąsto, kodėl taip daro, arba daro iš malonumo, gamta turi savo paaiškinimą. Anot mokslininkų, bučinys padeda išsiaiškinti partnerio "kokybę". Kai dviejų žmonių veidai susiglaudžia, jų feromonai (natūralūs cheminiai junginiai, kuriuos kūnas išskiria tam, kad perduotų tam tikrą informaciją apie save aplinkiniams) ima "kalbėti", t.y. keistis biologine informacija, ar šie du jaunuoliai galės susilaukti stiprių palikuonių.

Ar žinojote, kad...

- Bučiuojantis dirba 29 veido raumenys, kitaip tariant, bučiniai yra puikus būdas užkirsti kelią veido raukšlėms.

- Besibučiuodami žmonės apsikeičia seilėmis, kuriose pilna riebalų, mineralinių druskų, proteinų. Anot paskutinių tyrimų, toks apsikeitimas gali paskatinti organizme susidaryti antikūnus, kurie kovoja su tam tikromis ligomis.

- 66 proc. žmonių besibučiuodami užsimerkia, kiti mėgaujasi žiūrėdami į partnerį.

- Statistika rodo, kad moteris iki vestuvių pasibučiuoja vidutiniškai su 29 vyrais. Tiesa, Jungtinių Amerikos Valstijų statistika kiek kitokia - ten šis skaičius 80.

- Įprasto pakštelėjimo metu dirba vos du burnos raumenys, o gero prancūziško bučinio metu - net 34. Paprastas bučinys sudegins porą kalorijų, prancūziškas - 5. Taigi per valandą sudeginsite apie 1560 kalorijų.

- Lūpos yra 200 kartų jautresnės negu pirštai.

- Manoma, kad vyrai, kurie prieš išeidami į darbą pabučiuoja žmoną, gyvena penkeriais metais ilgiau negu tie, kurie paprasčiausiai užtrenkia duris.

- 90 sekundžių aistringas bučinys pakelia kraujo spaudimą tiek, kaip dalyvautumėte lenktynėse.

- Dvi iš trijų porų besibučiuodamos pasuka veidą į dešinę.

- XVI amžiuje Neapolyje už viešą bučiavimąsi buvo baudžiama mirties bausme. Kai kuriais atvejais tam tikrose Jungtinių Valstijų srityse bučiniai taip pat draudžiami. Kai kuriuose Ajovos ir Konektikuto miestuose bučiuoti nepažįstamą neteisėta. Taip pat moterims neleistina savo vyrų bučiuoti sekmadieniais.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder