Nyderlanduose prostitučių amžiaus cenzas didinamas iki 21 metų

Nyderlanduose prostitučių amžiaus cenzas didinamas iki 21 metų

Nyderlandų vyriausybė antradienį pranešė, kad svarsto galimybę reglamentuoti prostituciją, įvedant draudimą asmenims iki 21 metų dirbti šioje srityje ir reikalavimą turėti darbo leidimus.

Šios reformos vyksta Nyderlandams siekiant pagerinti prostitučių gyvenimo sąlygas ir kovoti su žmonių kontrabanda, sakoma pranešime.

Nyderlanduose prostitucija buvo legalizuota 2000 metais, tačiau auga susirūpinimas dėl nekontroliuojamo šios verslo šakos augimo.

„Netrukus visos prostitutės ir visi, dirbantys sekso paslaugų versle, privalės turėti naują teisiškai privalomą leidimą, siekiant jį [verslą] reguliuoti ir kovoti su žmonių kontrabanda“, – sakoma vyriausybės pranešime.

Neturintys tokio leidimo asmenys bus laikomi įstatymų pažeidėjais. Tai liečia ir nelegalių prostitučių paslaugomis besinaudojančius klientus.

Taip pat leidimus privalės turėti sąvadautojai, prostitučių vežėjai ir jų apsaugininkai.

Vien Amsterdame, kur įsikūręs gerai žinomas šalies raudonųjų žibintų kvartalas, seksualinių paslaugų sektoriuje dirba maždaug 7 tūkst. žmonių.

Maždaug 75 proc. jų yra kilę iš žemų pajamų šalių, ypač Rytų Europos, rodo oficiali statistika.

Nyderlanduose sekso darbininkai privalo registruotis vietos prekybos rūmuose ir mokėti pajamų mokestį.

Tačiau olandų pareigūnų nerimą kelia šios verslo šakos augimas, ypač per socialinius tinklus ir internetą, kuriuos sekso darbininkės naudoja klientų paieškai. 

„Šiuo metu licencijų neturinčių kompanijų, palydovių kompanijų ir nepriklausomai dirbančių prostitučių priežiūra yra nepakankama, o tai reiškia, kad būna piktnaudžiavimo“, – nurodė vyriausybė.

Leidimus išdavinės maždaug 12–18 šalies savivaldybių. Visi jie bus registruoti nacionaliniame registre.

Gavę atitinkamą leidimą sekso paslaugų versle dirbantys asmenys nebus pririšti prie konkretaus rajono.

BNS

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder