Per Kūčias orai gali atšilti, tačiau Kalėdų dieną sugrįš sniegas

Per Kūčias orai gali atšilti, tačiau Kalėdų dieną sugrįš sniegas

Ilgalaikių orų prognozių portalai numato, kad Kūčių dieną atšils ir sulauksime lietaus, tačiau pirmąją Kalėdų dieną orai vėl pradės vėsti ir iškris sniego. Tikimybė, kad per šias Kalėdas snigs siekia net 74 procentus.

Ilgalaikes prognozes pateikiantis orų portalas„Accuweather.com“ numato, kad gruodžio 24-ąjąir dieną, ir naktį temperatūra pasieks +10 C. Gruodžio 25-osios dieną taip pat gali laikytis teigiama temperatūra, tačiau vakarop atvės iki -1oC ir lietų per Kalėdas pakeis sniegas.

Tiesa, kiti tarptautiniai orų prognozių portalai siūlo kitokį orų scenarijų. Jie Lietuvai per Kalėdas žada atšiaurius orus ir šalčius nuo -9 iki -17oC. Kardinaliausiai atrodo „intermeteo.com“ pateikiama orų prognozė, pagal kurią jau kitą šeštadienį, gruodžio 22-ąją, termometro stulpeliai gali rodyti -22 laipsnius šalčio. Tačiau absoliuti dauguma orų portalų Kalėdoms numato bent šiek tiek sniego.

Kad Kalėdos bus baltos prognozuoja ir tradiciškai šia tema lažybas surengiantis interneto lažybų portalas „Unibet“. Remiantis jame pateikiamu koeficientu, tikimybė, kad gruodžio 25-ąją snigs, siekia net 74 procentus.

„Lietuva buvo pirmoji šalis, kurioje surengėme lažybas dėl to, ar per Kalėdas sulauksime sniego. Šios lažybos tapo ne tik nuotaikinga tradicija, bet ir išplito į kitas šalis – Švediją, Norvegiją, Daniją, Didžiąją Britaniją ir kitur. Įdomu tai, kad dėl to, ar Vilniuje per Kalėdas pasnigs lažinasi ne tik lietuviai, bet ir kitų šalių gyventojai – skandinavai, belgai, netgi italai“, – sakė „Unibet“ bukmekeris Anthony Cousins.

Per pastaruosius 15 metų – nuo 1997-ųjų – per Kalėdas Vilniuje snigo net 10 kartų. Tik 2 metus gruodžio 25-ąją kritulių neiškrito, likusius 3 kartus per Kalėdaslijo.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder