Pietų korėjietis už 520 000 eurų įsigijo ištuštėjusį Prancūzijos kaimą

Pietų korėjietis už 520 000 eurų įsigijo ištuštėjusį Prancūzijos kaimą

Gamtovaizdžio fotografas iš Pietų Korėjos už 520 000 eurų įsigijo ištuštėjusį kaimą Prancūzijos vakaruose, praneša agentūra AFP.

Už sodžių, kuriame stovi maždaug 20 iš dalies sutrūnijusių namų ir tvartų ir kuriame nuo 2008-ųjų niekas negyvena, Ahae Jeong pradžioje siūlė 330 000 eurų. Tačiau kaina per kelias minutes palaipsniui pakilo iki 520 000.

Kurbefi kaimas yra 557 m aukštyje, vienos tvirtovės papėdėje. Iš čia atsiveria kerintis vaizdas į centrinį kalnų masyvą. Paskutinysis savininkas sodžių įsigijo 2003 metais ir čia įrengė atostogų kaimą, tačiau vėliau bankrutavo. Bankas tada pareikalavo kaimą parduoti, kad būtų grąžintos 650 000 eurų siekiančios skolos.

Pirmasis mėginimas parduoti kaimą vasarį žlugo, nes niekas nenorėjo mokėti pradinės 300 000 eurų sumos. Tačiau kai apie neįprastą aukcioną pranešė Prancūzijos ir kitų šalių žiniasklaida, atsiliepė keli potencialūs investuotojai.

Pirmadienį vykusiame aukcione iš viso dalyvavo trys interesantai. Ką su kaimu darys jį įsigijęs fotografas, kol kas nežinoma.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder